Ο από μακρού αναμενόμενος συμβιβασμός μεταξύ των ΗΠΑ και της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, ο οποίος αφορά στην πώληση προβληματικών τίτλων με ενέχυρο ενυπόθηκα δάνεια, θα μπορούσε να κοστίσει πολύ ακριβά στην Deutsche Bank.

Εν τω μεταξύ, η τιμή της μετοχής της Deutsche-Bank υποχώρησε κατ’ αρχάς κατά 7% περίπου στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη γερμανική τράπεζα καταλογίζεται ότι συνέβαλε στην κρίση του 2008 με το να πουλήσει ενυπόθηκα δάνεια, μειωμένης εξασφάλισης.

Η αμερικανική κυβέρνηση προτίθεται να εναγάγει την Deutsche Bank για το ποσόν των 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατά τη «Wall Street Journal». Το ποσόν αυτό το επιβεβαίωσε μάλιστα και η ίδια η γερμανική τράπεζα, όπως γράφει η «Suddeutsche Zeitung».

Η απαίτηση τέτοιων μεγάλων ποσών είναι μέρος της στρατηγικής του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης στη φάση των διαπραγματεύσεων πριν εγείρει σχετική αγωγή: «Οι διαπραγματεύσεις είναι μόνο στην αρχή» αναφέρεται όμως σε έγγραφο της γερμανικής τράπεζας. Οι αναφερόμενοι σε αυτό γνώστες του θέματος αναμένουν ότι η γερμανική τράπεζα θα αντιταχθεί σθεναρά κατά της απαίτησης αυτής. Δεν είναι, ωστόσο, ακόμα σαφές σε τι ποσό θα φτάσει τελικά ο συμβιβασμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης