Το Bloomberg για την αλλαγή κανόνων δανεισμού του ΔΝΤ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014, 11:01
Το Bloomberg για την αλλαγή κανόνων δανεισμού του ΔΝΤ
Σε εκτενές άρθρο, το πρακτορείο Bloomberg αναφέρεται στο ενδεχόμενο αλλαγών των κανόνων δανεισμού από το ΔΝΤ, θέτοντας ως παράδειγμα την περίπτωση της Ελλάδας.

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προσπαθεί να αντλήσει διδάγματα από τα προγράμματα διάσωσης των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης, και ιδίως της Ελλάδας, η οποία το 2012 προχώρησε στη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση κρατικού χρέους στην ιστορία» τονίζεται στο άρθρο.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι «το ΔΝΤ εξετάζει τη δημιουργία ενός νέου τρόπου δανεισμού για τις υπερχρεωμένες χώρες και την κατάργηση της εξαίρεσης στους υπάρχοντες κανόνες δανεισμού, η οποία επέτρεψε τον δανεισμό της Ελλάδας το 2010 χωρίς να προηγηθεί η αναδιάρθρωση του χρέους της».

Σύμφωνα με έτερο άρθρο του ίδιου πρακτορείου, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, στην ερώτηση εάν το Ταμείο θα πρέπει να αναθεωρήσει το πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε ότι «το ΔΝΤ υπήρξε πολύ ανοικτό και ειλικρινές ως προς την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης και έχει ήδη ενσωματώσει τα διδάγματα αυτά στο νέο πακέτο διάσωσης».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014, 11:27