Όλα τα βλέμματα στρέφονται στα πρακτικά της συνεδρίασης της FOMC τον Ιούνιο, εν μέσω ελπίδων ότι η Fed θα προσφέρει μηνύματα ανακούφισης μετά τα απογοητευτικά στοιχεία απασχόλησης της περασμένης Παρασκευής, ακολουθώντας την πολιτική των BoE και ΕΚΤ για έξτρα στήριξη των οικονομιών τους.

Αν και ο Ben Bernanke τον περασμένο μήνα απέρριψε την επιλογή νέων μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης, οι traders αναζητούν τον βαθμό επίτευξης μιας τέτοιας επιλογής, ώστε να προσδιοριστούν οι προσδοκίες για τους επόμενους μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Fed δεν είναι ανυποψίαστη για τους περιορισμούς ενός νέου QE. Παρ’ όλα αυτά, επιδεικνύει μεγαλύτερη ευαισθησία στο ότι μια ένδειξη κατά της νέας στήριξης θα μπορούσε να προκαλέσει πανικό στις αγορές.

Αυτό σημαίνει ότι αφήνει ανοιχτή την πόρτα νέας στήριξης, τουλάχιστον θεωρητικά. Επομένως, αν υιοθετήσει τη ρητορική μιας πιθανής νέας στήριξης, τότε θα ενισχυθεί το ρίσκο εις βάρος των αποδόσεων στα Treasuries και του δολαρίου.

Στην Ευρώπη, η τελική μέτρηση του πληθωρισμού στη Γερμανία τον Ιούνιο επιβεβαιώθηκε στο 1,7% (δηλαδή σε χαμηλά 18 μηνών). Η ανακοίνωση δεν πρόσφερε σημαντική μεταβολή στο ευρώ. Η αγορά ήδη προεξοφλεί σε ποσοστό 82,5% την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ κατά τη συνεδρίαση του Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Credit Suisse.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: FXCM
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης