Το ΕΕΘ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για ελκυστικότερους όρους συνεργασίας με τις τράπεζες

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016, 14:12
Το ΕΕΘ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για ελκυστικότερους όρους συνεργασίας με τις τράπεζες
Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Πρωτοβουλία για την επίτευξη ενιαίας συμφωνίας με τις Τράπεζες, προκειμένου τα μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης να απολαύσουν καλύτερους όρους αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης. Αναμένεται να έχει συναντήσεις με τους εκπροσώπους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών προκειμένου να διερευνήσει το κατά πόσο αυτές είναι διατεθειμένες να προσφέρουν ελκυστικότερους όρους συνεργασίας στην αγορά και χρήση εξοπλισμού ηλεκτρονικών συναλλαγών για χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες (P.O.S.).

Όπως διευκρίνισε ο Πρόεδρος του ΕΕΘ, στην τελευταία συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΕΘ, «θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε τις Τράπεζες έτσι ώστε με δέλεαρ τα περισσότερα συμβόλαια από τα μέλη μας να προσφέρουν καλύτερους όρους, όπως χαμηλότερο ποσοστό προμήθειας στις συναλλαγές και χαμηλότερο κόστος εγκατάστασης και λειτουργίας». Στις συναντήσεις θα συμμετέχουν και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΕΘ, που είναι μέλη της Επιτροπής που έχει συσταθεί για την εξέταση διαφόρων τραπεζικών θεμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με σχέδιο νόμου, που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή η λειτουργία P.O.S. θα είναι υποχρεωτική από 1/1/17 σε όλα τα καταστήματα, ενώ εντός του επόμενου έτους και για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016, 14:12