Τη στιγμή που οι αγορές περιμένουν τα αποτελέσματα της κρίσιμης συνάντησης Merkel-Σαμαρά στο Βερολίνο, καυστικά ήταν τα σχόλια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του CDU, Voler Kauder, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα συνιστούσε πρόβλημα, άποψη που δεν συμμερίζεται η πλειονότητα των αξιωματούχων και πλέον αμφισβητείται και από τις ίδιες τις αγορές. Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Stefen Seibert, έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο Kauder δεν μιλούσε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με την Ισπανία, η Κομισιόν επισημαίνει ότι δεν έχει λάβει κανένα αίτημα από τη χώρα για μια πλήρη διάσωση, τονίζοντας ότι σε εφαρμογή βρίσκεται ένα και μόνο πρόγραμμα (αυτό για τον τραπεζικό της κλάδο). Η Fitch, από την πλευρά της, αναφέρει ότι ένα ισπανικό αίτημα για βοήθεια δεν θα οδηγούσε απαραίτητα σε μια υποβάθμιση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης, ενώ θετικό βήμα θα ήταν η αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ και τους μηχανισμούς EFSF/ESM.

Το ευρώ χθες αναρριχήθηκε σε υψηλά 1,5 μήνα έναντι του δολαρίου, ενώ σήμερα διορθώνει με πτωτική πορεία προς τα 1,2500 δολάρια.

Στη Βρετανία, το ΑΕΠ β’ τριμήνου αναθεωρήθηκε ανοδικά με την ύφεση στο -0,5% από το -0,7% σε τριμηνιαία βάση, με την ισοτιμία GBPUSD να καταγράφει χαμηλά ημέρας στο 1,5820, έχοντας «σκαρφαλώσει» χθες στο 1,5910.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: FXCM
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης