«Το ευρώ είναι το κεκτημένο της ιστορίας» δήλωσε ο Ζαν-Μαρκ Ερό

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012, 09:11
«Το ευρώ είναι το κεκτημένο της ιστορίας» δήλωσε ο Ζαν-Μαρκ Ερό
Όσους στοιχηματίζουν για το τέλος του ευρώ θέλησε να διαψεύσει επίσημα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό, τονίζοντας ότι το ενιαίο νόμισμα θα συνεχίσει να υπάρχει.

«Το ευρώ είναι το κεκτημένο της ιστορίας και αυτό ήταν που διακυβευόταν, θα παίρναμε το ρίσκο να το εγκαταλείψουμε; Σας διαβεβαιώνω: παρά τους μάντεις κακών το ευρώ θα συνεχίσει», δήλωσε ο Ερό στη διάρκεια οικονομικού φόρουμ που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων.

Χθες είχε δηλώσει στον Τύπο ότι όλοι οι συνομιλητές του στη νοτιοανατολική Ασία, επηρεασμένοι από τον «αγγλο-σαξονικό Τύπο, κυρίως τον βρετανικό» διερωτούνταν για το μέλλον του ευρώ και φοβούνταν μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο, με 460 εκατομμύρια καταναλωτές, αυτό αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία», υπογράμμισε ο Ερό προσθέτοντας ότι η Ευρώπη είναι επίσης «εστία καινοτομιών και μια ήπειρος όπου επικρατεί η σταθερότητα, η ειρήνη, η ασφάλεια».

«Πετύχαμε την τραπεζική ένωση, την εποπτεία των τραπεζών, την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, συνεπώς μπορείτε να εμπιστεύεστε το ευρώ», υπογράμμισε λέγοντας ότι «η φάση» της παρούσας οικονομικής «αποσταθεροποίησης» προήλθε από την «κρίση των subprime, των στεγαστικών δανείων υψηλού κινδύνου, που ξεκίνησε στις ΗΠΑ» το 2008.

Ο Ερό ευχαρίστησε τις Φιλιππίνες που «συνέβαλαν μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στα χρηματοδοτικά μέσα που χορηγήθηκαν στην Ευρώπη».

«Ξέρω ότι υπήρξε μια δημόσια συζήτηση στη χώρα σας, δεν ήταν προφανές αλλά λάβατε μια γενναία απόφαση, σας ευχαριστώ γι αυτό», είπε.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012, 09:16