Το φθινόπωρο δημοπρατείται η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου

Το φθινόπωρο δημοπρατείται η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου
Το ερχόμενο φθινόπωρο αναμένεται η δημοπράτηση του έργου ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτο Σιμόπουλο, ο οποίος επισημαίνει ότι έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι και πως «τον επόμενο Μάιο, θα έχουμε εργολάβο».

«Πρόκειται για ένα έργο πνοής στην Αττική, η κατασκευή του οποίου θα διαρκέσει τρία χρόνια»όπως τονίζει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων έργων, υπογραμμίζοντας πως «Ξαναβάζουμε ουσιαστικά την πόλη στο πάρκο και το πάρκο στη θάλασσα. Είναι ένα έργο, το οποίο θα δημοπρατηθεί το φθινόπωρο, έργο που έρχεται ως αποτέλεσμα της συνεργασίας τριών υπουργείων, του Τουρισμού, του Περιβάλλοντος και του Υποδομών, ενώ στη χρηματοδότηση συμμετέχει και η Περιφέρεια».

Στη σχεδιαζόμενη ανάπλαση, μεταφέρουμε τη Λεωφόρο Ποσειδώνος κατά ενενήντα μέτρα προς το νότο όπως περιέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, ενώ εκτός από την υπογειοποίηση, η οποία επάνω θα δημιουργηθεί πάρκο, θα δημιουργηθεί επίσης και ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο.

Στο έργο προβλέπονται «δυο εγκάρσια μονοπάτια και πέντε κάθετα, που ουσιαστικά θα ενώνουν το παραλιακό μέτωπο των δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου με τη θάλασσα» και παράλληλα «η άρδευση θα γίνεται από τον Κηφισό, με ένα τριτοβάθμιο σύστημα επεξεργασίας. Και στον Ιλισό θα γίνει εκβάθυνση από ενάμισι έως τρία μέτρα, λύνοντας και εκεί ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα, το οποίο υπάρχει», όπως εξήγησε ο Στρ. Σιμόπουλος.

Το επόμενο διάστημα, «θα υπάρξουν και άλλες δύο παρεμβάσεις σημαντικές. Μην ξεχνάμε την ανάπλαση της Πανεπιστημίου, η οποία και αυτή προγραμματίζεται να δημοπρατηθεί το φθινόπωρο και βέβαια τη γραμμή 4 του μετρό. Είναι τρεις πολύ σημαντικές παρεμβάσεις για την Αττική, έργα πνοής, έργα που έχουν ανάγκη οι πολίτες της Αττικής», κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων.

Η υλοποίηση του έργου, που συνεπάγεται επενδύσεις 230 εκατ. ευρώ περίπου, θα δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας στη φάση κατασκευής και 70 περίπου θέσεις άμεσης απασχόλησης κατά τη λειτουργία, ενώ η χρηματοδότηση του θα προέλθει από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη 2014-2020 του ΥΠΕΚΑ με 110 εκατ. ευρώ, από το ΥΠΟΜΕΔΙ με 80 εκατ. ευρώ και από το νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής με 40 εκατ. ευρώ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014, 18:19