Το Οικονομικό Επιμελητήριο κρίνει τα μέτρα σκληρά αλλά τις μεταρρυθμίσεις σημαντικές

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015, 15:16
Το Οικονομικό Επιμελητήριο κρίνει τα μέτρα σκληρά αλλά τις μεταρρυθμίσεις σημαντικές
Σκληρά υφεσιακά μέτρα αμφίβολης αποτελεσματικότητας αλλά και σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η οικονομία εκτιμά το Οικονομικό Επιμελητήριο ότι περιλαμβάνει η συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών.

Αναγνωρίζει ως υψίστης σημασίας την εφαρμογή των δομικών αλλαγών καθώς «θα αποκαταστήσουν την πληγείσα αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, ώστε να ανοίξει η ροή του πακέτου Γιούνκερ και άλλων αναπτυξιακών πακέτων».

Επίσης, κρίνει ότι είναι απολύτως απαραίτητες «για να επιστρέψουμε και να διαμορφώσουμε μόνιμα πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία είναι αναγκαία για να προχωρήσουμε στη ρύθμιση του δημοσίου χρέους».

Ωστόσο, το Επιμελητήριο επισημαίνει ότι για να πετύχουν οι μεταρρυθμίσεις πρέπει πρωτίστως να πειστούν οι πολίτες για την αναγκαιότητά τους και γι' αυτό πρέπει να ενημερωθούν λεπτομερώς.

«Σε αυτό το πλαίσιο, το πολιτικό προσωπικό της χώρας, και κυρίως οι ασκούντες την εκτελεστική εξουσία, οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν στο ακέραιο τις ευθύνες τους στην κρισιμότερη περίοδο για τη χώρα, μέσα στη μεταπολίτευση».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015, 15:16