Το ΥΠΟΙΚ εξετάζει το θέμα των αναδρομικών των βουλευτών

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011, 12:20
Το ΥΠΟΙΚ εξετάζει το θέμα των αναδρομικών των βουλευτών
«Το θέμα των αναδρομικών που διεκδικούν οι συνταξιούχοι βουλευτές, εξετάζεται ήδη από το Υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Παύλου Μαρκάκη.

Ο κ. Μαρκάκης είχε απευθυνθεί στον υπουργό Οικονομικών επισημαίνοντας ότι αν δικαιωθούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι συνταξιούχοι βουλευτές που έχουν προσφύγει διεκδικώντας αναδρομικά, τότε το Ελληνικό Δημόσιο θα επιβαρυνθεί με πολλές χιλιάδες ευρώ, σε μια εποχή που η Ελλάδα αντιμετωπίζει δυσθεώρητα οικονομικά προβλήματα.

Με αφορμή δε την προσφυγή των συνταξιούχων βουλευτών, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ είχε καλέσει τον υπουργό Οικονομικών να τον πληροφορήσει και πόσοι είναι οι πρώην Δήμαρχοι που λαμβάνουν σύνταξη από το κράτος με αυτή τους την ιδιότητα και με ποιο πόσο επιβαρύνεται μηνιαίως ο κρατικός προϋπολογισμός.

Ο κ. Βενιζέλος ενημερώνει τον κ. Μαρκάκη ότι, σύμφωνα με στοιχεία του 2011, σε 626 ανέρχεται ο αριθμός των Δημάρχων που λαμβάνουν χορηγία από το Δημόσιο και ότι η επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού από την καταβολή των χορηγιών στους τέως Δημάρχους ανήλθε για το έτος 2009 στο ποσό των 8.946.857 ευρώ, για το έτος 2010 στο ποσό των 9.060.570 ευρώ ενώ για το έτος 2011 υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στο ποσό των 9.184.908 ευρώ περίπου.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011, 12:20