Επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ με στόχο τα μόνιμα έσοδα από ενοικίαση αναξιοποίητων ακινήτων των Ενόπλων Δυνάμεων, έχει ως στόχο το Υπουργείο Άμυνας μέσα από τη δημιουργία ενός ταμείου αξιοποίησης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, θα πρόκειται μόνο για πολυετείς παραχωρήσεις που θα υποστηρίξουν μόνο την ανάπτυξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την αξιοποίηση της έκτασης στις Φλέβες επανέλαβε ότι:

– Η πρώτη πρόταση είναι από το Άμπου Ντάμπι με ενοίκιο 100 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα πηγαίνουν στον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού, για τη δημιουργία ενός resort 22.000 θέσεων μέσα από μία επένδυση ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Θα είναι ήπιας οικολογικής κατασκευής, διευκρίνισε.

– Η δεύτερη είναι από το Ισραήλ για δημιουργία ενός “Silicon Island”, δηλαδή ενός πρότυπου κέντρου έρευνας και τεχνολογίας. Η ελληνική πλευρά αντιπρότεινε την περιοχή Τούρλος στην Αίγινα, είπε και μίλησε για 60.000 θέσεις εργασίας στην ολοκλήρωση της επένδυσης, που προβλέπει τη δημιουργία κέντρων υψηλής τεχνολογίας, βιοτεχνολογίας, ελληνικού ινστιτούτου τεχνολογίας και έργα τουριστικού επιπέδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης