Στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας U&S UNISMACK A.B.E.E., εισήλθε στο δεύτερο μισό του 2011 µε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου το επιχειρηματικό κεφάλαιο (venture capital fund) «Piraeus-ΤΑΝΕΟ Capital Fund» (PTCF). Το εν λόγω venture capital fund, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρία Piraeus Capital Management (PCM), έχει συσταθεί από κοινού με συμμετοχή της Τράπεζα Πειραιώς και του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ).

H εταιρία U&S UNISMACK A.B.E.E.- ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (brand name: Wellaby’s), η οποία ιδρύθηκε το 2006 στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς, έχει ως αντικείμενο δραστηριότητας την παραγωγή και διάθεση προϊόντων σνακ (π.χ. κράκερ, μίνι κράκερ, και cheese ups) σε διάφορες γεύσεις. Τα προϊόντα της Εταιρίας δεν περιέχουν γλουτένη (gluten free) και σε συνδυασμό με την εξαιρετική γεύση τους και τα θετικά διατροφικά χαρακτηριστικά τους αποτελούν πρόταση για το καταναλωτικό κοινό που επιλέγει συνειδητά υγιεινή διατροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η UNISMACK εξάγει το 98% σχεδόν των προϊόντων της σε αγορές του εξωτερικού (π.χ. Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., Αυστραλία, Σλοβακία, Γερμανία, Νότια Αφρική Σκανδιναβικές χώρες, κλπ) με το 70% των εξαγωγών της να πραγματοποιούνται σε Αγγλία, ΗΠΑ και Αυστραλία. Στις αγορές αυτές τα προϊόντα της Εταιρείας βρίσκονται στις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ (π.χ. Tesco, Sainsbury, Asda, Wholefoods, κλπ), σε ειδικά καταστήματα τροφίμων καθώς και σε άλλα επιλεγμένα σημεία πώλησης (π.χ. Marks & Spencer – Ηνωμένο Βασίλειο). Στην Ελλάδα η σειρά προϊόντων της Εταιρίας με το brand name Wellaby’s διατίθενται σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ (π.χ. ΑΒ, Θανόπουλος, κλπ) καθώς και σε ειδικά καταστήματα τροφίμων.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Δημήτρης Στρατάκης δήλωσε σχετικά ότι «η επένδυση του PTCF στην UNISMACK αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την Εταιρία στην εκτέλεση του επιχειρηματικού της σχεδίου το οποίο συνοψίζεται στην παραγωγή φυσικών, ποιοτικών και καινοτόμων προϊόντων ελευθέρων γλουτένης – προϊόντων υγιεινής διατροφής και στη κερδοφόρα διάθεσή τους σε δυναμικές αγορές κυρίως του εξωτερικού (π.χ. Ευρώπη, Β. Αμερική, Αυστραλία κλπ) καθώς και στην ελληνική αγορά».

Ο κ. Λουκάς Πηλίτσης, Πρόεδρος του Δ.Σ. της PCM, διαχειρίστριας εταιρείας του PTCF, και εκτελεστικός υπεύθυνος του Venture Capital και Private Equity του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, ανέφερε ότι «το fund με την επένδυσή του στην UNISMACK συνεχίζει έμπρακτα, στη πολύ δύσκολη αυτή για την Ελλάδα οικονομική συγκυρία, να στηρίζει επενδυτικά καινοτόμες ελληνικές εταιρίες που διαθέτουν ξεκάθαρο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αποτελεσματική διοικητική ομάδα, συγκεκριμένη μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή στρατηγική, και εξωστρεφή χαρακτήρα. Η στρατηγική του Venture Capital και Private Equity του Ομίλου Πειραιώς εστιάζεται σε επενδύσεις που αναδεικνύουν την Νέα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία στους στρατηγικούς τομείς της τεχνολογίας, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και εταιρείες σε niche αγορές, που μπορούν να ανταποκριθούν με αξιώσεις στις μεγάλες προκλήσεις του παγκόσμιου ανταγωνιστικού περιβάλλοντος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Piraeus Capital Management

Η Piraeus Capital Management Α.Ε. («PCM») ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2008, ανήκει στον όµιλο εταιρειών της Τράπεζα Πειραιώς και έχει σαν αντικείμενο την διαχείριση του Αμοιβαίου Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συµµετοχών (Α.Κ.Ε.Σ) «Piraeus-ΤΑΝΕΟ Capital Fund» (PTCF). H Εταιρεία αποτελεί μέρος του βραχίονα της Τράπεζας που δραστηριοποιείται δυναμικά στο χώρο διαχείρισης επιχειρηματικών κεφαλαίων Venture Capital και Private Equity.

Η PCM, μέσω του PTCF, έχει υπό διαχείριση κεφαλαία συνολικού ύψους €30 εκ. Η Εταιρία πραγματοποίησε την πρώτη της επένδυση τον Αύγουστο του 2009 και μέσα σε 2 ½ χρόνια έχει επενδύσει σε 6 συνολικά εταιρείες., που εστιάζονται στους στρατηγικούς τομείς της τεχνολογίας, ενέργειας/περιβάλλοντος και συγκεκριμένων niche αγορών, με σημαντικές εξαγωγικές δραστηριότητες.
Όπως δήλωσε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Piraeus Capital Management κ. ‘Ιων Εγγλέζος, «η PCM σήμερα, μέσω του PTCF, διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο αναπτυσσόμενων εταιριών που διαθέτουν ξεκάθαρο εξωστρεφή χαρακτήρα σε στρατηγικούς τομείς εστίασης. Σκοπός μας είναι και το 2012 να συνεχίσουμε δυναμικά να αξιολογούμε και να εντοπίζουμε τις επόμενες επενδυτικές ευκαιρίες, βοηθώντας έτσι την ανασυγκρότηση της Ελληνικής οικονομίας. Πιστεύουμε ότι στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν εταιρίες που μπορούν να αναπτυχθούν με ταχείς ρυθμούς στο εξωτερικό, όπως σίγουρα έχει ήδη δείξει η Unismack».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης