Την απόφαση της ευρωζώνης να ενισχύσει τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης χαιρέτισε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι αυτό θα βοηθήσει το ΔΝΤ να βρει επιπρόσθετους πόρους.

«Χαιρετίζω την απόφαση των υπουργών της ευρωζώνης να ενισχύσουν το ευρωπαϊκό τείχος ασφαλείας», αναφέρει η Κριστίν Λαγκάρντ στην ανακοίνωση που εξέδωσε έπειτα από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup στην Κοπεγχάγη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισημαίνει ακόμη ότι «ο συνδυασμός του ESM (Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας) και του ΕFSF (Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), επιπλέον των άλλων πρόσφατων προσπαθειών της Ευρώπης, θα ενισχύσει το ευρωπαϊκό τείχος ασφαλείας και θα υποστηρίξει τις προσπάθειες του ΔΝΤ για να αυξήσει τους διαθέσιμους πόρους του προς όφελος όλων των μελών μας».

Η κ. Λαγκάρντ υπενθυμίζει ακόμη ότι το ΔΝΤ «υπογραμμίζει εδώ και καιρό ότι η βελτίωση των ευρωπαϊκών και των παγκόσμιων τειχών ασφαλείας, επιπλέον της δημιουργίας σταθερών πλαισίων οικονομικής πολιτικής, έχει ουσιαστική σημασία για να δοθεί τέλος στην κρίση και να επιτύχουμε μια διεθνή χρηματοπιστωτική σταθερότητα».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο
Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης