Η τουρκική οικονομία αναπτύχθηκε χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών, με ρυθμό 3,1% στο β΄ τρίμηνο του 2016, έναντι του προηγουμένου έτους.

Η ετήσια αύξηση του ΑΕΠ είναι χαμηλότερη της τάξεως του 3,3% που ανέμεναν οι αναλυτές, αναφέρει η «Wall Street Journal».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ημερολογιακά και εποχικά προσαρμοσμένη βάση, η τουρκική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,3% στο β΄ τρίμηνο έναντι του α΄ τριμήνου και 3% σε ετήσια βάση.

Επίσης, αναθεώρησε τα στοιχεία για την ανάπτυξη α΄ τριμήνου στο 4,7% από το 4,8%.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση αναφέρεται ότι το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας συρρικνώθηκε στα 2,6 δισ. δολάρια τον Ιούλιο από τα 3,12 δις τον αντίστοιχο μήνα του προηγουμένου έτους, λόγω του χαμηλότερου ενεργειακού κόστους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έλλειμμα ήταν ωστόσο μεγαλύτερο από τα 2,4 δισ. δολάρια που προβλεπόταν στην έρευνα που διεξήχθη από τη «Wall Street Journal». Το ετήσιο έλλειμμα συρρικνώθηκε στα 28,29 δισ. δολάρια τον Ιούλιο ή 4% του ΑΕΠ, από τα 29,4 δις τον Ιούνιο.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου το τουρκικό έλλειμμα συρρικνώθηκε στα 21,7 δισ. δολάρια από τα 25,01 δισ. δολάρια στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης