Τουρκικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στο χρηματιστήριο του Ριάντ

Τουρκικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στο χρηματιστήριο του Ριάντ
Οι Τούρκοι επιχειρηματίες παρακολουθούν άμεσα τις χρηματιστηριακές εξελίξεις στη Σαουδική Αραβία και ενδιαφέρονται να επενδύσουν κεφάλαιά τους στο τοπικό χρηματιστήριο.

Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα, στο Ριάντ, σύντομα θα επιτραπεί η εισροή άμεσων επενδύσεων (FDI) στο χρηματιστήριο, δήλωσε η αρμόδια χρηματοοικονομική αρχή.

Η εισροή ξένων κεφαλαίων αναμένεται να επιτραπεί στις 15 Ιουνίου, ανοίγοντας στην ουσία την πιο κλειστή χρηματιστηριακή αγορά εντός της διεθνούς οικονομίας.

Η κίνηση αυτή εκτιμάται πως θα βελτιώσει αποτελεσματικά τόσο το επίπεδο οικονομικής ρευστότητας της Σαουδικής Αραβίας όσο και το επίπεδο της κεφαλαιοποίησης στο χρηματιστήριο του Ριάντ.

Το χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας διακινεί τον μεγαλύτερο όγκο δημόσιων προσφορών για τη συμμετοχή, στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών, στην ευρύτερη μεσανατολική περιοχή, ενώ η σαουδαραβική οικονομία αποτιμάται στα 745 δισ. δολάρια.

Υπό τη θετική αυτή επενδυτική προοπτική, αλλά και το μεγάλο περιθώριο κεφαλοποίησης, ενεργοποιεί το ενδιαφέρον των Τούρκων επενδυτών, οι οποίοι προεξοφλούν θετικές εξελίξεις για τα κεφάλαιά τους.

Επιμέλεια: X.M. 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Μαΐου 2015, 06:11