Τουσκ: Η πρόταση της Μέι πολύ κατώτερη των περιστάσεων

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017, 16:58
Τουσκ: Η πρόταση της Μέι πολύ κατώτερη των περιστάσεων
«Θέλουμε να διασφαλίσουμε τα πλήρη δικαιώματα των Ευρωπαίων και των Βρετανών πολιτών μετά το Brexit» επισήμανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε σήμερα ότι η πρόταση που παρουσίασε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι στους Ευρωπαίους ηγέτες σχετικά με τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων που ζουν στην χώρα της είναι «κατώτερη των προσδοκιών».

«Τα δικαιώματα των πολιτών είναι η πρωταρχική προτεραιότητα για την ΕΕ των 27 και έχουμε καταστήσει σαφή την θέση μας. Θέλουμε να διασφαλίσουμε τα πλήρη δικαιώματα των Ευρωπαίων και των Βρετανών πολιτών μετά το Brexit» επισήμανε ο Τουσκ σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες όπου η Τερέζα Μέι παρουσίασε το σχέδιό της.

«Η πρώτη μου εντύπωση», υπογράμμισε ο Τουσκ, «είναι ότι η βρετανική πρόταση υπολείπεται των προσδοκιών μας και δημιουργεί τον κίνδυνο να επιδεινωθεί η κατάσταση των πολιτών.

Όμως, η διαπραγματευτική μας ομάδα θα αναλάβει τώρα να αναλύσει την πρόταση αυτή γραμμή προς γραμμή μόλις την παραλάβουμε γραπτώς» σημείωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017, 17:02