Νέα προειδοποίηση απηύθυνε την Πέμπτη η Τράπεζα της Αγγλίας σχετικά με το οικονομικό ρίσκο της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνοντας το ενδεχόμενο κατακόρυφης πτώσης της στερλίνας και αύξησης της ανεργίας.

«Η στερλίνα είναι πολύ πιθανό να υποτιμηθεί περαιτέρω και μάλιστα κατακόρυφα. Αυτός ο συνδυασμός των επιδράσεων θα οδηγήσει σε δρόμους χαμηλότερης ανάπτυξης και υψηλότερου πληθωρισμού», αναφέρει στις τελευταίες οικονομικές προβλέψεις της η Τράπεζα, όπως σημειώνει το Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι Βρετανοί ψηφοφόροι πιστεύουν ότι η οικονομία θα λειτουργήσει καλύτερα αν η χώρα ψηφίσει υπέρ της παραμονής της στην Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, αλλά παραμένουν διχασμένοι.

Ο διοικητής της Τράπεζας Mark Carney χαρακτήρισε το Brexit ως το μεγαλύτερο ρίσκο για τη δημοσιονομική ισορροπία της χώρας, λέγοντας ότι θα πλήξει ταυτόχρονα και την παγκόσμια οικονομία.

Η τράπεζα ανέφερε ότι εντείνονται οι ενδείξεις επιβάρυνσης της οικονομίας από μια πιθανή έξοδο, η οποία όμως θα ανακάμψει σε περίπτωση παραμονής της χώρας στην ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης