Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι περισσότερες αγορές της Ευρώπης έκλεισαν σήμερα σε αρνητικό έδαφος. Τον αρχικό ενθουσιασμό από τα χθεσινά πρακτικά της Fed και το ράλι στην Wall αντικατέστησαν οι ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας στην ευρωζώνη.

Στη Γερμανία οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 5,8% τον Αύγουστο από τον προηγούμενο μήνα σε προσαρμοσμένη βάση, μετά την ελαφρώς ανοδικά αναθεωρημένη αύξηση του 4,8% τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε η Destatis. Η πρώτη εκτίμηση για τον Ιούλιο είχε δείξει αύξηση των εξαγωγών κατά 4,7% σε μηνιαία βάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Γαλλία, το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο καθώς οι εξαγωγές υπέστησαν πλήγμα λόγω μιας επιβράδυνσης στο εμπόριο, όπως εμφάνισαν τα στοιχεία των τελωνειακών αρχών.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έχασε 0,4% στις 326,67 μονάδες, ενώ ο εκτιμητής της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, ο Euro Stoxx 50 υποχώρησε 0,21%.

Ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε 0,11%, ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε 0,64%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,78%, καταγράφοντας την Τρίτη διαδοχική ημέρα πτώσης. Ο ελβετικός SMI υποχώρησε 0,4%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από το capital.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης