"Τρόμος" στην αγορά από τις ακάλυπτες επιταγές

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009, 13:19
"Τρόμος" στην αγορά από τις ακάλυπτες επιταγές
Τον κώδωνα του κινδύνου, για τις καταστροφικές συνέπειες που έχει η έκρηξη των ακάλυπτων επιταγών, κρούει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας με επιστολή του στους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το ΒΕΑ, το θέμα όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται, αλλά μεγιστοποιείται καθημερινά -γεγονός που προκαλεί κύματα φόβου στην αγορά.

«Το πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, όπως εκδηλώνεται με την τεράστια και συνεχιζόμενη αύξηση του φαινομένου των ακάλυπτων και των μεταχρονολογημένων επιταγών, είναι ήδη πολύ σοβαρό και δυστυχώς προβλέπεται να γίνεται εκρηκτικό το αμέσως επόμενο διάστημα" επισημαίνει χαρακτηριστικά το ΒΕΑ.

Όπως επισημαίνει ο πλέον αρμόδιος θεσμικός φορέας, τα διάφορα μέτρα που έχουν ληφθεί έχουν ελάχιστο θετικό αντίκτυπο, αν όχι στην βελτίωση, τουλάχιστον στην συγκράτηση της συνεχώς επιδεινούμενης κατάστασης ιδιαίτερα για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Κατά το ΒΕΑ, έχουν περάσει οκτώ μήνες από την έναρξη ισχύος του προγράμματος ενίσχυσης του τραπεζικού συστήματος, ύψους 28 δισεκατομμυρίων ευρώ, με διακηρυγμένο τελικό στόχο την στήριξη της πραγματικής οικονομίας (αιτιολογική έκθεση του σχετικού νόμου) και μικρότερο διάστημα από τα σχετικά προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ και άλλες παρεμβάσεις, αλλά το πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά συνεχώς διογκώνεται.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009, 13:19