Με φιλοσοφικού τύπου ερωτήματα και επίκεντρο το εάν είναι τελικά «δίκαιος» ο προϋπολογισμός του 2018 έκλεισε την πρώτη τοποθέτησή του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Πριν από τα φιλοσοφικά ερωτήματα, κάλεσε τη ΝΔ να πει από πού θα «έκοβε» δαπάνες, και την Δημοκρατική Συμπαράταξη να συνταχθεί με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.

«Είναι αυτός ο Προϋπολογισμός δίκαιος; Με απόλυτο τρόπο δεν είναι, το αναγνωρίζουμε» είπε ο ΥΠΟΙΚ. «Αλλά είναι μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο και πολιτικοκοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Και θα κριθεί για το αν προσπαθεί ν’ αυξήσει την Δικαιοσύνη όσο μπορεί, ν’ ανατρέψει άλλες πολιτικές για τους εργαζόμενους, αν ανοίγει δρόμο για να βγούμε από τα Μνημόνια» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσακαλώτος συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος αναρωτήθηκε: «Δηλαδή τι έπρεπε να κάνουμε; Να πάμε σε εκλογές και να έρθει μια κυβέρνηση συνασπισμού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν το έχουμε επιλέξει. Έχουμε επιλέξει να παλέψουμε εντός. Και δεν βλέπω να υπάρχει από τα αριστερά μας καλύτερη στρατηγική για να πάμε από το Α στο Β».

Υπεραμύνθηκε του πρόσφατου ταξιδιού που έκανε ο κ. Αλέξης Τσίπρας στο Γκέτεμποργκ λέγοντας πως ήταν σημαντικό να είναι παρών στην συζήτηση για τον Κοινωνικό Πυλώνα της Ευρώπης. «Εμείς παλεύουμε να μπουν και κοινωνικοί εκτός από οικονομικούς δείκτες στην ΕΕ» είπε. Και υποστήριξε ότι ανοίγει μια συζήτηση στην Ευρώπη για εμβάθυνση και ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει την δική του σφραγίδα σ αυτή, ώστε η εμβάθυνση να έχει αυξημένη λογοδοσία και δημοκρατία.

Πηγή: capital.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης