Βαριά καμπάνα στην Bank of America

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014, 10:06
Βαριά καμπάνα στην Bank of America
Πρόστιμο-μαμούθ που θα υπερβαίνει τα 16,5 δισ. δολάρια θα καταβάλει η Bank of America προκειμένου να διευθετήσει την εις βάρος της έρευνα για την πώληση τοξικών τίτλων πριν από την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με το Reuters, η αμερικανική τράπεζα και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση της μορφής του προστίμου που αναμένεται να περιλαμβάνει περίπου 9 δισ. δολάρια σε ρευστό και 7,5 δισ. δολάρια υπό τη μορφή αρωγής προς όσους υπέστησαν ζημιές από τους τοξικούς ενυπόθηκους τίτλους.

Ο διακανονισμός εκτιμάται ότι μπορεί να ανακοινωθεί ακόμα και εντός της ημέρας, καθώς, σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, η διοίκηση της τράπεζας και οι εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ έχουν έλθει σε σχετική συμφωνία.

Το πρόστιμο των 9 δισ. δολαρίων σε μετρητά, που εκτιμάται ότι θα καταβάλει η Bank of America, «ισοφαρίζει» το πρόστιμο που επέβαλαν οι αμερικανικές αρχές στη γαλλική τράπεζα BNP Paribas για τον λόγο ότι επέτρεψε συναλλαγές τρομοκρατών και καταχραστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Σουδάν και άλλες χώρες.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014, 10:06