ΒΕΘ: Λουκέτο σε 870 επιχειρήσεις από την αρχή του έτους

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015, 14:05
ΒΕΘ: Λουκέτο σε 870 επιχειρήσεις από την αρχή του έτους
Σε αναστολή εργασιών οδηγήθηκαν στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2015 περισσότερες από 870 επιχειρήσεις-μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΒΕΘ, πρόκειται για αριθμό τετραπλάσιο σε σχέση με τις εγγραφές νέων, οι οποίες αποφάσισαν να ξεκινήσουν τη δραστηριότητά τους στο ίδιο διάστημα (μόλις 200).

Όπως σημειώνει το Επιμελητήριο, σε μια περίοδο οριακή για την οικονομία και την κοινωνία, «τα φιλευρωπαϊκά κόμματα, παρά τις όποιες διαφορές τους, πρέπει να συνεννοηθούν και να συνεργαστούν σε βάθος τετραετίας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΒΕΘ Παναγιώτη Παπαδόπουλο, στο διάστημα 1 Ιανουαρίου-17 Σεπτεμβρίου 2015, η έναρξη επιχειρήσεων είναι μειωμένη κατά 32% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου (όταν είχαν κάνει την εγγραφή τους 295 επιχειρήσεις) και οι διαγραφές εμφανίζονται μειωμένες κατά 16% (στο εννεάμηνο του 2014 είχαν ανέλθει σε 1.042).

«Η ανασχετική τάση στις διαγραφές, που εξακολουθούν να είναι πολλές, δεν αποτελεί κάποια αισιόδοξη είδηση, άλλωστε το ισοζύγιο εγγραφών - διαγραφών χρόνο με τον χρόνο γίνεται ολοένα και πιο αρνητικό. Επιπλέον δεν είναι ακόμη εμφανή τα αποτελέσματα που θα προκύψουν το επόμενο διάστημα από τους ελέγχους κεφαλαίων, που αποτελούν αγκάθι για το επιχειρείν» υπογραμμίζει ο κ. Παπαδόπουλος και προσθέτει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου θα πρέπει να στηριχθεί στο εξής τρίπτυχο: οριστική απομάκρυνση του κινδύνου εξόδου από το ευρώ, εξεύρεση εναλλακτικών μέτρων με ισοδύναμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα και επιτάχυνση και ολοκλήρωση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015, 14:17