Την εκτίμηση ότι η επιμήκυνση του χρέους της Ελλάδας δεν αρκεί για να ξεπεράσει η χώρα τις δυσκολίες εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας και μέλος του κυβερνητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Ινιάτσιο Βίσκο.

«Η υπόθεση του ελληνικού χρέους θα πρέπει να αντιμετωπισθεί, αυξάνοντας και τα όρια αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, αλλά είναι σαφές ότι αυτό δεν θα είναι αρκετό για να ξεπερασθούν οι δυσκολίες της χώρας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βίσκο σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Ιλ Φόλιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βίσκο αναφέρεται στην «ελληνική οικονομική κρίση η οποία δεν στηρίχθηκε από μια αύξηση της παραγωγικότητας, με δαπάνες υψηλότερες από τις δυνατότητες της χώρας και την υπεροχή των εξόδων έναντι των εσόδων».

Όπως εκτιμά, η Ευρωζώνη διαθέτει, τώρα, περισσότερη αυτογνωσία, αλλά «από τη στιγμή που η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι μια διαδικασία, η πολιτική Ευρώπη πρέπει να αποτελέσει την κατάληξή της».

Κατά την άποψή του, ο σημερινός κίνδυνος είναι «η δυσπιστία μεταξύ των χωρών η οποία προέκυψε με έμφαση στους τελευταίους μήνες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένα νόμισμα δεν μπορεί να μείνει χωρίς κράτος» καταλήγει ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης