«Η Βουλγαρία επέλεξε τον δρόμο για την ταχεία εκπλήρωση των κριτηρίων και την ένταξή της στη ζώνη του ευρώ το συντομότερο δυνατόν» δήλωσε η αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, κατά τη διάρκεια συζήτησης για την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωζώνη.

Η κα Ζαχαρίεβα υπογράμμισε ότι τα σχέδια της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση αυτή υλοποιούνται με τον προβλεπόμενο ρυθμό και αναμένει την απάντηση των ευρωπαϊκών θεσμών για την ένταξη στην αποκαλούμενη «αίθουσα αναμονής», τον Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών (ERM-II), στα τέλη Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ευχαρίστησε τις βουλγαρικές επιχειρήσεις για την υποστήριξη και την επιθυμία τους να ενταχθεί γρήγορα η χώρα στην Ευρωζώνη και να υιοθετήσει το ευρώ.

Παράλληλα, η κα Ζαχαρίεβα αναφέρθηκε και στο υψηλό -όπως είπε- επίπεδο εμπιστοσύνης των Βουλγάρων πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η εμπιστοσύνη των Βουλγάρων πολιτών στην Ε.Ε. είναι εννέα ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερη από τον μέσο όρο της Ευρώπης -53%- και η εμπιστοσύνη στο ευρώ των πολιτών που είναι μέλη της Ευρωζώνης είναι 74%. Τα 2/3 των πολιτών λένε ότι το ευρώ αξίζει τον κόπο για την Ε.Ε. και το 67% πιστεύει ότι είναι χρήσιμο για τη χώρα στην οποία ζουν» τόνισε η κα Ζαχαρίεβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης