Βουτιά σημείωσαν οι τιμές του αργού την Τρίτη εν μέσω νέων πιέσεων από την ενίσχυση του δολαρίου έναντι των ανταγωνιστών στον απόηχο των ισχυρών οικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν σήμερα στα ΗΠΑ.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουλίου έχασε 1,69 δολ. ή 2,8% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 58,03 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αργό Brent παραδόσεως Ιουλίου υποχώρησε 1,80 δολ. ή 2,7% στα 63,72 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου. Αυτό ήταν το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 22 Απριλίου.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ έδειξαν ότι οι πωλήσεων νεόδμητων κατοικιών σημείωσαν άλμα 6,8% τον Απρίλιο και η καταναλωτική εμπιστοσύνη ενισχύθηκε περαιτέρω το Μάιο. Οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών συνέχισαν σε ανοδικό έδαφος το Μάρτιο, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο να δημιουργούνται νέες φούσκες στην αγορά ακινήτων.

Το δολάριο άντλησε νέα ώθηση από τα στοιχεία καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι εκτιμήσεις ότι η Federal Reserve ενδεχομένως να επιλέξει να προχωρήσει νωρίτερα σε σύσφιξη της πολιτικής της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης