Μεγάλες απώλειες σημειώνει η τιμή του αργού στις συναλλαγές της Πέμπτης, χάνοντας και το επίπεδο των 74 δολ. το βαρέλι εν μέσω έντονου προβληματισμού για τα δημοσιονομικά προβλήματα στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά και μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαρτίου χάνει 3,87 ή 5% στα 73,11 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αργό τύπου Brent υποχωρεί 3,90 δολ. στα 72,02 δολ. το βαρέλι στο ICE futures exchange του Λονδίνου.

Η χθεσινή ανακοίνωση της αμερικανική υπηρεσίας Ενέργειας για νέα αύξηση των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ αναζωπύρωσε εξάλλου τις ανησυχίες για την αδύναμη ζήτηση καθώς η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει με αργούς ρυθμούς.

Οι ανησυχίες για τα δημοσιονομικά προβλήματα στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου οδήγησαν σήμερα το αμερικανικό δολάριο σε ανοδικό έδαφος έναντι των βασικών ανταγωνιστών του αυξάνοντας τις πιέσεις στη τιμή του πετρελαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Ιούλιο φτάνοντας τις 79,90 μονάδες από 79,369 αργά το βράδυ της Τετάρτης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης