Βουτιά σημείωσαν οι τιμές του αργού τη Δευτέρα, καθώς τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα σε Κίνα και ΗΠΑ αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για τις προοπτικές της ζήτησης εν μέσω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαρτίου έχασε 2 δολ. ή 6% διολισθαίνοντας στα 31,62 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Οι απώλειες ακολουθούν ένα ανοδικό σερί τεσσάρων συνεδριάσεων με συνολικά κέρδη 10,8% περίπου εν μέσω εικασιών ότι ο ΟΠΕΚ θα συνεργαστεί με τη Ρωσία για να αντιμετωπίσει την κατρακύλα των τιμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Brent Απριλίου έχασε 1,75 δολ. ή 4,9% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 34,24 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου.

Τα αδύναμα στοιχεία για την πορεία της μεταποίησης σε Κίνα και ΗΠΑ αναζωπύρωσαν σήμερα τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και τις προοπτικές της ζήτησης σε πετρέλαιο.
Ο μεταποιητικός δείκτης PMI της Κίνας διολίσθησε σε χαμηλό τριών ετών τον Ιανουάριο στις 49,4 μονάδες τον Ιανουάριο, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στις ΗΠΑ ο μεταποιητικός δείκτης PMI του Institute for Supply Management διαμορφώθηκε στις 48,2 μονάδες τον Ιανουάριο, παραμένοντας κάτω από το επίπεδο του 50 που χωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας για τέταρτο διαδοχικό μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης