Υπέρ της δημοσίευσης των πρακτικών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τάχθηκε, μετά τον Μάριο Ντράγκι, και ο Jens Weidmann, βασικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Ο Weidmann, ο οποίος είναι επικεφαλής της Deutsche Bundesbank, μίας από τις 17 κεντρικές τράπεζες των χωρών που χρησιμοποιούν το ευρώ, δήλωσε στη «Handelsblatt» σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα ότι υποστήριξε την άμεση δημοσίευση των πρακτικών από τις συνεδριάσεις για τη νομισματική πολιτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εκτελεστικό συμβούλιο και οι 17 κεντρικοί τραπεζίτες συναντώνται μαζί με το διοικητικό συμβούλιο για να θέσουν την πολιτική.

«Θα το καλωσόριζα, εάν δημοσιεύαμε τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΚΤ μετά τις συνεδριάσεις της νομισματικής πολιτικής, από τις οποίες θα προέκυπταν οι απαραίτητες πληροφορίες για το πώς εξελίχθηκε η πλοκή των συζητήσεων και τα κίνητρα πίσω από τις αποφάσεις» τόνισε.

Η ΕΚΤ αυτήν τη στιγμή διατηρεί τα στοιχεία των συνεδριάσεων απόρρητα για 30 χρόνια. Υπάρχει ανησυχία ότι, εάν δημοσιευθούν, μπορεί να ασκήσουν πίεση σε μεμονωμένα μέλη του συμβουλίου, ώστε να δράσουν περισσότερο υπέρ των εθνικών τους συμφερόντων, αντί για το σύνολο της Ευρωζώνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΕΚΤ θα πραγματοποιήσει τη μηνιαία συνέντευξη Τύπου σήμερα, μετά τη συνεδρίαση για την πολιτική που θα ακολουθηθεί.

Διαβάστε επίσης: «Σημαντικό βήμα η δημοσίευση των πρακτικών της ΕΚΤ»
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013, 10:27

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης