Την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καθησυχάσει τις διεθνείς αγορές, όσον αφορά στην αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, αποκαλύπτει με δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Η ΕΕ φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο παροχής δανειακών εγγυήσεων στις αδύναμες οικονομίες της Ευρωζώνης, όπως είναι η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις αγορές και να περιορίσει τις ανησυχίες για εξάπλωση των δημοσιονομικών προβλημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την έγκυρη οικονομική εφημερίδα, το σχέδιο για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα και τις άλλες αδύναμες οικονομίες της Ευρωζώνης επεξεργάζεται η Γερμανία από κοινού με τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Δηλαδή, το σχέδιο θα εφαρμοστεί εντός του πλαισίου της ΕΕ, όμως με την καθοδήγηση της γερμανικής κυβέρνησης.

Πάντως, αποφάσεις αναμένονται το διήμερο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου κυρίως και πρωτίστως οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα ασχοληθούν με το ζήτημα της οικονομίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις φήμες περί οικονομικής στήριξης της Ελλάδας εντείνει και η άρον άρον επιστροφή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλόντ Τρισέ, από το ταξίδι του στην Αυστραλία, για να παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης