Σταθερά απογοητευτική είναι η εικόνα στο ταμπλό του Χ.Α., με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να σημειώνει και νέες απώλειες και τον τζίρο να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται και τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το Λονδίνο στο -1,10%, το Παρίσι στο -0,84 και τη Φρανγκφούρτη στο -0,62%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Αθήνα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών κινείται πτωτικά από το άνοιγμα, ενώ στον FTSE20 τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των ΟΤΕ, Motor Oil, Coca-Cola 3E και Ελλάκτωρ.

Αντίθετα, τα υψηλότερα κέρδη εμφανίζει η ΜΑΡΦΒ με άνοδο 3,79%, ενώ ανοδικά αντιδρά μεταξύ άλλων και ο τίτλος των ΚΑΕ, μετά τις χθεσινές σοβαρές απώλειες.

Ο τίτλος της ΕΤΕ, που κινήθηκε ανοδικά νωρίτερα, έως τα 1,25 ευρώ, υποχρεώνεται σε νέα χαμηλά, στα 1,18 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εκτιμούμε ότι η αγορά δεν “ακουμπάει” πλέον σε κάποια θεμελιώδη και η επενδυτική συμπεριφορά καθορίζεται από ψυχολογικές παρορμήσεις, που έχουν την αφετηρία τους στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις» αναφέρει μεταξύ άλλων η Beta Securities στην αναφορά της και για σήμερα προβλέπει «μια συνεδρίαση με έντονα χαρακτηριστικά μεταβλητότητας, με οδηγό την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η οποία από χθες καταγράφει νέα πολυετή χαμηλά».

Στο ταμπλό ο Γ.Δ.Τ. βρισκόταν λίγο πριν από τις 15.00 στις 547,48 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 1,43%.

Για τον δείκτη των τραπεζών, που κινείται με εναλλαγές προσήμου, οι απώλειες διαμορφώνονται σε 0,44% στις 201,42 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί όγκος 14,13 εκατ. τεμαχίων αξίας 20,42 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 66 μετοχές διαπραγματεύονται με απώλειες, 26 ενισχύονται και 16 διατηρούνται αμετάβλητες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης