Παροδικά μόνο πρόλαβε να επωφεληθεί από το διεθνές θετικό κλίμα το Χρηματιστήριο Αθηνών. Η συνεδρίαση εξελίσσεται τελικά σε θρίλερ, καθώς πριν από λίγο και συγκεκριμένα, μόλις ξεκίνησε η τελευταία ώρα της συνεδρίασης, ο γενικός δείκτης πέρασε σε αρνητικό έδαφος.

Αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στις 819 μονάδες με απώλειες 0,40% έχοντας απολέσει το σύνολο των κερδών του, δεδομένου ότι στο υψηλό της ημέρας στις 837 μονάδες κατέγραψε απόδοση 1,75%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τράπεζες είναι και πάλι ο «αδύναμος κρίκος» της αγοράς με αποτέλεσμα την κατάρρευση του γενικού δείκτη μέσα σε λίγα λεπτά.

Ενωρίτερα, ο δείκτης των τραπεζών είχε ωθηθεί κατά 5,53% υψηλότερα αντιδρώντας στις συσσωρευμένες απώλειες της τάξεως του 18% που είχε σημειώσει από την αρχή της εβδομάδας.

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ, εκκρεμεί η συνάντηση των τραπεζιτών με τον υπουργό οικονομικών κ. Στουρνάρα που έχει προγραμματισθεί για τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να διερευνηθούν οι τρόποι να επιτευχθεί η επαναγορά ομολόγων χωρίς να «ματώσουν» οι τράπεζες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης