Αισιόδοξες αποδεικνύονται οι αρχικές προβλέψεις της αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota, για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2008.

Ουσιαστικά οι ζημιές της ιαπωνικής εταιρίας για την τρέχουσα περίοδο, θα είναι τρεις φορές μεγαλύτερες από ότι είχε προβλέψει μόλις πριν έξι εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία στα 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ θα ανέλθουν οι λειτουργικές ζημιές της, αναθεωρώντας προς τα πάνω τις αρνητικές προβλέψεις της για τη χρήση 2008-2009. Το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο.

Η δραματική μείωση των πωλήσεων αυτοκινήτων σε όλον τον κόσμο, έχει πλήξει τις αυτοκινητοβιομηχανίες, μεταξύ των οποίων και την Toyota .

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Toyota από τα υψηλότερα επίπεδα Aaa στο Aa1, καθώς η μείωση της ζήτησης αυτοκινήτων στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία είχαν σαν αποτέλεσμα η εταιρεία να εμφανίσει λειτουργικές ζημίες για πρώτη φορά τα τελευταία 71 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τελευταίο δωδεκάμηνο οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν υποχωρήσει κατά 47%.

Τον Ιανουάριο οι πωλήσεις αυτοκινήτων της Toyota μειώθηκαν κατά 32% με αποτέλεσμα η εταιρία να περιορίσει την παραγωγή της έως τις 3 Απριλίου σε εννέα εργοστάσιά της στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης