Η όποια προσπάθεια να καταφέρει το ευρώ να «κρατήσει» μια διορθωτική ανοδική αντίδραση έχει πέσει στο κενό, με τους επενδυτές να παραμένουν εξαιρετικά νευρικοί για τις προοπτικές της Ευρωζώνης. Αν και διατηρούν τις επιθετικά πτωτικές προοπτικές για το ευρώ και τα υπόλοιπα νομίσματα ρίσκου έναντι του δολαρίου, προκαλεί εντύπωση η κίνηση του ενιαίου νομίσματος και η αποτυχία του να αποκομίσει περισσότερα κέρδη.

Η χθεσινή άνοδος σχεδόν διαγράφηκε με το EURUSD να υποχωρεί κάτω από το ημερήσιο χαμηλό. Η εξέλιξη αυτή επαναφέρει τα πολύμηνα χαμηλά του 1,2665. Αν η ισοτιμία υποχωρήσει κάτω από αυτό το επίπεδο, τότε, σύμφωνα με το πρωινό σχόλιο αγοράς της FXCM, συναντά την επόμενη σημαντική στήριξη του 1,2500 και χαμηλότερα επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε γενικές γραμμές, η ατζέντα είναι ήσυχη σήμερα. Οι αναλυτές συνιστούν να επιστήσετε την προσοχή σας στο ελβετικό φράγκο, με ορατό το ενδεχόμενο υποχώρησης, δεδομένου ότι το EUR/CHF πλησιάζει το 1,2000 και εν μέσω των σταθερών προοπτικών της πολιτικής της SNB (αποδυνάμωση του φράγκου) υπό τον νέο διοικητή της Thomas Jordan.

Επίσης, τα ζεύγη του ευρώ έχουν δεχθεί πλήγμα τους τελευταίους μήνες, με την ισοτιμία EUR/AUD να διαπραγματεύεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και την EUR/JPY σε πολυετή χαμηλά. Οι τεχνικές αναλύσεις δείχνουν ότι οι συγκεκριμένες αγορές είναι εξαιρετικά υπερπουλημένες, ενώ υπάρχει η πιθανότητα ανάκαμψης κατά τις επόμενες συνεδριάσεις.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης