Περισσότερες από ένα εκατομμύριο φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα, ενώ σε 1.045.965 ανέρχεται ο αριθμός αυτών που έχουν ήδη εκκαθαριστεί από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Από την εκκαθάριση των ηλεκτρονικών εντύπων προκύπτει ότι το 44% των εκκαθαριστικών είναι μηδενικά, δηλαδή οι φορολογούμενοι που θα τα παραλάβουν ούτε θα πληρώσουν επιπλέον φόρο, αλλά ούτε και θα τους επιστραφεί κάποιο ποσό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα, το 35,45% των εκκαθαριστικών σημειωμάτων (371.019) είναι χρεωστικό, δηλαδή οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν, με τα έως τώρα στοιχεία, κατά μέσο όρο 956 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο 20,61% είναι πιστωτικό (215.554 σημειώματα) και οι φορολογούμενοι θα έχουν κατά μέσο όρο επιστροφή φόρου 208 ευρώ.

Η υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το οικονομικό έτος 2014 θα γίνεται έως τις 30 Ιουνίου και παράταση δεν πρόκειται να δοθεί. Όσοι δεν προλάβουν την καταληκτική ημερομηνία θα βρεθούν εκπρόθεσμοι και θα κληθούν να πληρώσουν πρόσθετους φόρους και προσαυξήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης