Ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έπειτα από το χθεσινό διάλειμμα, σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων 16 μηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σημερινό κραχ έρχεται, ύστερα από το χθεσινό «διάλειμμα», καθώς, χθες, ο Γενικός Δείκτης τερμάτισε με πτώση -1,01%Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 827,98 μονάδες σημειώνοντας πτώση 7,35%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται σε 180,27 εκατ. ευρώ, ενώ η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου βρίσκεται στα 1,23760 δολάρια.

Οι μετοχές του 25άρη σημείωσαν νέες σημαντικές απώλειες, καθώς οι επενδυτές αφαιρούν από το χαρτοφυλάκιό τους τις ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες καλούνται να λειτουργήσουν σε ένα περιβάλλον έντονης μεταβλητότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντική αύξηση κατέγραψε και το ελληνικό 3ετές ομόλογο που βρέθηκε στις 810 μονάδες βάσης.

Το σημερινό κραχ έρχεται ύστερα από το χθεσινό διάλειμμα, καθώς χθες ο Γενικός Δείκτης τερμάτισε με πτώση -1,01%.



Χαμηλό 16 μηνών

Οι σημερινές απώλειες του Γενικού Δείκτη είναι οι μεγαλύτερες των τελευταίων 16 μηνών, καθώς αυτό που ενδιαφέρει τους επενδυτές είναι το κατά πόσο είναι πιθανό να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Όλα αυτά όταν την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. εμφάνισε τη μεγαλύτερη πτώση από το 1987, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι οι αναταράξεις στο χρηματιστήριο θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, τουλάχιστον έως ότου ολοκληρωθούν οι τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το σύνολο των δημοσιευμάτων από τους διεθνείς επενδυτικούς οίκους αλλά και τα διεθνή μέσα αναδεικνύουν τους κινδύνους για την οικονομία, εφόσον δεν επιτευχθεί η προεδρική εκλογή. Πολύ περισσότερο, καθώς ακόμα και το σενάριο του Grexit αρχίζει να επανέρχεται από τα σχετικά δημοσιεύματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης