Ζαριφόπουλος: Η ΔΕΘ εμπορικό και ψηφιακό παράθυρο της χώρας μας στον κόσμο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019, 14:53
Ζαριφόπουλος: Η ΔΕΘ εμπορικό και ψηφιακό παράθυρο της χώρας μας στον κόσμο

«Η κυβέρνηση έχει βάλει ως στοίχημα την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και η οικονομική ανάπτυξη της χώρας περνάει μέσα και από τον ψηφιακό μετασχηματισμό και περνάει μέσα και από τις νεοφυείς επιχειρήσεις σύγχρονης τεχνολογίας», διεμήνυσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Στρατηγικής, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που συνδιοργάνωσαν η αμερικανική πρεσβεία με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο για το πρόγραμμα της αμερικανικής συμμετοχής στη φετινή ΔΕΘ, ο κ. Ζαριφόπουλος ανέφερε πως η πολύ σημαντική Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί για πολλά χρόνια το εμπορικό παράθυρο της Ελλάδας στον κόσμο, και πλέον αυτό το παράθυρο είναι και ψηφιακό.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι φέτος, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η πρωτοβουλία Digital Greece θα παρουσιάσει σε όλον τον κόσμο ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν τη δράση τους, το όραμά τους. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις, όπως σημείωσε ο κ. Ζαριφόπουλος, αποτελούν τη βιτρίνα αυτού που ίσως είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας, το ανθρώπινο δυναμικό της.

Σε αυτό το σημείο ανέδειξε τον ρόλος της πολιτείας ως προς τις νεοφυείς επιχειρήσεις. «Εμείς, ως πολιτεία, πρέπει τις επιχειρήσεις αυτές να τις υποστηρίξουμε, να τις βοηθήσουμε να αναπτυχθούν περαιτέρω, ξεκινώντας από απλούστευση των διαδικασιών όσον αφορά την έναρξη μιας τέτοιας επιχειρήσης, να τις βοηθήσουμε ακόμα και στην ιδέα που έχουν και πώς αυτή πρέπει να την αξιοποιήσουν και από κει και πέρα να βοηθήσουμε ως πολιτεία όσον αφορά τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τις γνώσεις, τις δεξιότητες που πρέπει να έχουν οι επιχειρήσεις για να αναπτυχθούν περαιτέρω» κατέστησε σαφές. Περαιτέρω, τόνισε την ανάγκη η πολιτεία σε συνεργασία με την αμερικανική πρεσβεία, ακαδημαϊκά ιδρύματα και άλλους φορείς να προάγει τη διάχυση γνώσεων και τεχνογνωσίας προκειμένου να μάθουν από άλλα πετυχημένα παραδείγματα του εξωτερικού και να αναπτυχθούν ακόμα πιο γρήγορα.

Υπογραμμίζοντας ακόμα περισσότερο αυτήν τη σημασία, ο κ. Ζαριφόπουλος επισήμανε πως αυτά τα επιτυχημένα μοντέλα των νεοφυών επιχειρήσεων ουσιαστικά θα αποτελέσουν για τη χώρα μας έναν τεχνογλογικό φάρο, θα αποτελέσουν ένα επιπλέον κίνητρο για άλλες επιχειρήσεις να έρθουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα. «Θέλουμε να βοηθήσουμε αυτές τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να τις αξιοποιήσουμε, προκειμένου να φέρουμε και άλλες μεγάλες επενδύσεις στη χώρα μας. Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα και για τη νέα κυβέρνηση», ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Στρατηγικής.

«Θέλουμε να πάρουμε την τεχνογνωσία από τις νεοφυείς επιχειρήσεις και να την αξιοποιήσουμε και στο ίδιο το κράτος», σημείωσε ο κ. Ζαριφόπουλος και τόνισε: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ίδιου του κράτους θα περάσει και μέσα από τις τεχνολογικές λύσεις που κάποιες από αυτές τις επιχειρήσεις έχουν αναπτύξει. Αυτά είναι κάποια από τα στοιχήματα που έχουμε θέσει. Θα είμαστε δίπλα στις επιχειρήσεις αυτές».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019, 14:53