Το «πράσινο» φως για την καταβολή άλλης μια δόσης στην Ιρλανδία, συνολικού ύψους 920 εκατ. ευρώ, άναψε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε το Δουβλίνο προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία (2010).

«Μετά την αποτίμηση της οικονομικής κατάστασης της Ιρλανδίας, το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ ενέκρινε την αποδέσμευση της όγδοης δόσης από την έναρξη του προγράμματος, με την οποία ανέρχεται σε 19,1 δισ. ευρώ το συνολικό ποσό του δανείου που έχει χορηγηθεί μέχρι στιγμής στην ευρωπαϊκή χώρα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«H Ιρλανδία κατάφερε να αντεπεξέλθει σε όλους στόχους του προγράμματος στα τέλη του Ιουνίου και ο προϋπολογισμός της χώρας για το 2012 παραμένει υπό έλεγχο. Ωστόσο, τα ποσοστά ανεργίας παραμένουν ιδιαίτερα υψηλά», προστίθεται.

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς τα νούμερα δε βγαίνουν και η κατάρτιση του προϋπολογισμού για το 2013 μετατρέπεται σε… σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Ήδη το υπουργείο Υγείας έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, εξέλιξη που αν πραγματοποιηθεί τότε θα πρόκειται για παραβίαση μιας συμφωνίας που είχε υπογράψει η κυβέρνηση με τα εργατικά συνδικάτα και η οποία προέβλεπε το «πάγωμα» του μισθολογικού κόστος σε αντάλλαγμα των μεταρρυθμίσεων στον εργασιακό τομέα.

Διαβάστε επίσης:
Στα άκρα η κόντρα συνδικάτων-κυβέρνησης, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012, 03:49

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης