Την έγκριση οικονομικής βοήθειας, συνολικού ύψους 110,9 εκατ. δολ., έδωσε την Τρίτη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πλαίσιο του τριετούς δανειακού προγράμματος που έχει συνάψει με την Κένυα.

Εκπρόσωπος του ΔΝΤ δεν παρέλειψε να επιστήσει την προσοχή στο Ναϊρόμπι για τους κινδύνους που δημιουργούν η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη αλλά και η πιθανότητα διατήρησης της τιμής του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η οικονομική πολιτική στην Κένυα πρέπει να συνεχίσει να έχει στόχο να διασφαλίσει ότι η εσωτερική ζήτηση μεγεθύνεται αναλόγως με την προσφορά προκειμένου να μειωθεί η ανισορροπία και να ελεγχθούν οι πληθωριστικές πιέσεις», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Το πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζεται στην Κένυα έχει αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα. Ο πληθωρισμός μειώθηκε, τα συναλλαγματικά αποθέματα αυξήθηκαν και το σίλινγκ (το κενυατικό νόμισμα) ενισχύθηκε. Η κυβέρνηση κατέγραψε επίσης πρόοδο σε ό, τι αφορά στη βελτίωση της διαχείρισης των δημοσιονομικών και τη φορολογική μεταρρύθμιση», προστίθεται.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης