Έκπληξη χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Deutsche Bank για το τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Η γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε ζημίες 1,15 δισ. ευρώ κυρίως λόγω του μεγάλου κόστους των αντιδικιών αλλά και της αναδιοργάνωσης. Η διοίκησή της προειδοποίησε, μάλιστα, πως και το 2014 θα είναι χρονιά προκλήσεων.

Στη σχετική ανακοίνωση η Deutsche Bank αναφέρει πως θα πετύχει τους στόχους κερδοφορίας για το 2015, αλλά προειδοποιεί πως το 2014 θα είναι δύσκολο. «Εκτιμούμε πως το 2014 θα είναι χρονιά νέων προκλήσεων και πειθαρχημένης εφαρμογής» σημειώνει η διοίκηση της τράπεζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κόστος από τα νομικά προβλήματα άγγιξε τα 528 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο. Επισημαίνεται ότι οι ΗΠΑ επέβαλαν πρόστιμο 1,9 δισ. ευρώ στην Deutsche Bank αναφορικά με τα τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια που οδήγησαν στη χρηματοοικονομική κρίση, αλλά και 725 εκατ. ευρώ στην Ε.Ε. για τον ρόλο της στο σκάνδαλο χειραγώγησης επιτοκίων της διατραπεζικής αγοράς.

Τα έσοδά της επίσης μειώθηκαν κατά 16% στο τρίμηνο, αγγίζοντας τα 6,58 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω της αδυναμίας που καταγράφηκε στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής, αλλά και των πτωτικών τάσεων στις αγορές ομολόγων. Επίσης, η Deutsche Bank προχωρά στο πρόγραμμα απομόχλευσης που προβλέπεται ότι θα μειώσει τον ισολογισμό της κατά 250 δις ευρώ, εν μέσω ασφυκτικών πιέσεων από τις ρυθμιστικές αρχές.

Για το 2013, η Deutsche Bank ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη 2,07 δισ. ευρώ, από 814 εκατ. το 2012. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 1,08 δισ. ευρώ από 315 εκατ. τον προηγούμενο χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: kerdos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης