Ζημιές μετά φόρων ύψους 23,398 εκατ. ευρώ παρουσίασαν τα αποτελέσματα των 226 εισηγμένων εταιρειών, στο πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με ανάλυση της Beta Χ.Α.Ε.Π.Ε.Υ.. Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 1,803 δισ. ευρώ καταγράφοντας μείωση 13,2%.

Το πλειοψηφικό ρεύμα ζημιογόνων εταιρειών διατηρήθηκε για ένα ακόμα τρίμηνο σε αναλογία 2:1 και από ότι φαίνεται η περίοδος του εξαμήνου του 2010, όταν υπήρχε ισορροπία μεταξύ ζημιογόνων και κερδοφόρων εταιριών θα αργήσει να επιστρέψει, τονίζει η χρηματιστηριακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κύκλος εργασιών στο πρώτο τρίμηνο ανήλθε στα 19 δισ. ευρώ και παρουσιάζει οριακή αύξηση (+1,6%), ενώ έχει επηρεαστεί από την μεγάλη συνεισφορά του κλάδου καυσίμων, καθώς χωρίς αυτή θα εμφανίζονταν μειωμένος κατά 3,8%.

Για τις ΜΕΤΚΑ, S&B, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Μotor Οil, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια και Καρέλιας το ξεκίνημα του 2012 ήταν πολύ ενθαρρυντικό και χαρακτηρίστηκε από βελτιώσεις στην κοστολογική δομή τους και τον κύκλο εργασιών τους. Τη θετική εικόνα στην μεγάλη κεφαλαιοποίηση συμπληρώνουν οι επιδόσεις των Folli – Follie και ο ΟΤΕ.

Σε μικρότερου μεγέθους εταιρίες σε καλά μεγέθη εμφάνισαν το Πλαίσιο, Elton, Ικτίνος, Κυριακίδης, Λούλης, EBZ, Πλαστικά Κρήτης, Πλαστικά Θράκης, Ιατρικό Αθηνών, FG Europe, Eurodrip, Σωλ. Κορίνθου και Euromedica.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρνητικές εκπλήξεις υπήρξαν από την ΔΕΗ, την Coca Cola, τον Φουρλή, την Σιδενόρ, την Autohellas, τον Τιτάνα και τον Ηρακλή οι οποίες ωστόσο σχετίζονται και με την εποχικότητα και ενδεχομένως το αρνητικό αποτέλεσμα θα ανατραπεί στην πορεία της χρήσης.

Mε σημαντικές ζημιές έκλεισαν την περίοδο αναφοράς οι Alapis, MIG, Nutriart, Αττικάτ, Μηχανική, Αθηνά, Sato, Βιοτέρ, Forthnet, Νεώρειο Σύρου, Shelman, Σφακιανάκης, Κούμπας, Επίλεκτος, Olympic Catering, Albio, Ελληνική Yφαντουργία, ΔΟΛ και Πήγασος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης