Ο συντονισμός των εθνικών αρχών στο ζήτημα της εκκαθάρισης τραπεζών θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός κοινού ευρωπαϊκού μηχανισμού με τον ίδιο σκοπό, δηλώνει σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «WirtschaftsWoche» ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Luis de Guindos.

Είναι σημαντικό να δεσμευτούν όλες οι χώρες στον στόχο της δημιουργίας της τραπεζικής ένωσης όσο το δυνατόν συντομότερο και «ένα πρώτο βήμα θα μπορούσε να είναι ο συντονισμός των εθνικών αρχών, με ξεκάθαρη δέσμευση για το επόμενο βήμα, που είναι η δημιουργία μιας κοινής ευρωπαϊκής αρχής εκκαθάρισης» ανέφερε ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ζήτησε να υπάρξει πολιτική συμφωνία ως προς τον μηχανισμό εγγύησης καταθέσεων, ένα ζήτημα που βρίσκεται ήδη υπό συζήτηση. Ειδικότερα, τα κράτη-μέλη θα βρουν μια συμβιβαστική φόρμουλα, ώστε οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ να απολαμβάνουν μεγαλύτερη προστασία, «αλλά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει επάρκεια άλλων χρηματοπιστωτικών εργαλείων που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκκαθάριση τραπεζών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Dow Jones Newswires
Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης