Ένα κόσμο γεμάτο από γεύσεις, μυρωδιές και αρώματα επιστρατεύοντας την φαντασία, την δημιουργικότητα, το μεράκι και την αγάπη του για την Κρήτη κατάφερε να δημιουργήσει ένας νεαρός επιχειρηματίας από τα Χανιά.

Ο Μανώλης Λεράκης πραγματοποίησε την καινοτόμα ιδέα του με κινητήριο μοχλό του το Κρητικό αβοκάντο και κατάφερε να φτιάξει μια σειρά συνοδευτικών προϊόντων βασισμένη στον φρέσκο πολτό του εξωτικού αυτού φρούτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αρχή έγινε το 2010 όταν αποφάσισε να συνεχίσει αυτό που είχε ξεκινήσει ο πατέρας του το μακρινό 1970 ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έφεραν το αβοκάντο στην Κρήτη.

Χρειάστηκαν περίπου τρία χρόνια επιστημονικής έρευνας , καθώς ήταν η πρώτη φορά που επιχειρούνταν να μεταποιηθεί φρέσκο αβοκάντο, μέχρι να φτάσουμε στο 2014 όπου προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας βασισμένα στον καρπό του βουτυρόδεντρου και συνοδευόμενα αποκλειστικά με ελληνικές πρώτες ύλες κάνουν την εμφάνιση τους για πρώτη φορά όχι μόνο στον Ελλαδικό χώρο αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε μια εξειδικευμένη μονάδα μεταποίησης αβοκάντο λοιπόν με έδρα τα Χανιά της Κρήτης, σήμερα παράγονται τρεις κωδικοί συνοδευτικών, το αβοκάντο με μυρωδικά και λεμόνι, το αβοκάντο με φέτα και ελιά και το αβοκάντο με μαύρη σοκολάτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για προϊόντα που απέσπασαν ακόμη και το παγκόσμιο βραβείο καινοτομίας το φθινόπωρο του 2014 στο Sial της Γαλλίας, ενώ από την ίδια χρονιά η πατέντα προϊόντα με βάση το αβοκάντο προστατεύεται για την υπέρβαση της παγκόσμιας υφιστάμενης στάθμης της τεχνικής από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας της Ελλάδας για όλη την Ευρώπη, της ΗΠΑ κτλ.

Αυτή τη στιγμή η καινοτόμα χανιώτικη επιχείρηση έχει παραγωγική δυναμική 50.000 βάζα μηνιαίως και 200.000 συσκευασίες fresh pack αλουμινίου ενώ τα προϊόντα έχουν ήδη κατακλύσει τις ευρωπαϊκές και όχι μόνο αγορές κερδίζοντας μια θέση στα ράφια των καλύτερων delicattesen .

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης