O επιχειρηματίας, Γιάννης Τσερέπας, μιλάει στην τηλεόραση του zougla.gr για τη διάκριση και τη βράβευσή του, ως «Δυναμικά αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας» στο διαγωνισμό της EY(Ernst & Young) «Επιχειρηματίας της χρονιάς» που διενεργείται για πέμπτη χρονιά στη χώρα μας και μετρά τριάντα χρόνια στο εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιάννης Τσερέπας είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της βιομηχανίας πλαστικών Lariplast ΑΕΒΕ και μίλησε μαζί μας για τη βράβευσή του καθώς και για το “επιχειρείν” στην Ελλάδα αλλά και στη Γαλλία όπου επίσης λειτουργούν παραγωγική μονάδα καθώς και για τα σχέδια επέκτασης της επιχείρησης με τη λειτουργία νέου εργοστασίου στις ΗΠΑ.



Η οικογενειακή επιχείρηση που εξελίχθηκε σε σύγχρονη βιομηχανία

Η Lariplast παράγει πλαστικά προϊόντα για τρόφιμα – ποτά και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαδικασία παραγωγής, τις προδιαγραφές των προϊόντων και τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.

Ξεκίνησε το 1969 σαν μια μικρή οικογενειακή βιοτεχνία των 15 ατόμων και αυτή τη στιγμή διοικείται από τη δεύτερη γενιά και έχει εξελιχθεί σε μια σύγχρονη βιομηχανία με 115 άτομα προσωπικό.

Το υπερσύχρονο εργοστάσιο βρίσκεται στη Λάρισα, σε μια στρατηγική θέση στο κέντρο της Ελλάδας και κοντά στα τρία μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας. Η επιχείρηση εξάγει σε περισσότερες από 20 χώρες τα προϊόντα της και το 75% των πωλήσεων προέρχεται από εξαγωγές.

Το δεύτερο εργοστάσιο λειτουργεί στη Γαλλία εδώ και πέντε χρόνια και δυναμώνει τη θέση της εταιρείας στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον μαζί με τα σχέδια για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ, με το business plan να βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο του σχεδιασμού.

Ο Γιάννης Τσερέπας δηλώνει έτοιμος για την δυναμική ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο, αλλά πάντα με βάση την Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια συνέντευξη που δίνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας μέσα από την Ελλάδα που καινοτομεί, παράγει, διακρίνεται, εμπνέει και αντιστέκεται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης