Ημερίδα για την επιχειρηματικότητα διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής την Παρασκευή, 16 Ιουνίου στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το Πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα: Κοινωνία – Ανάπτυξη – Καινοτομία». Η διαβούλευση έχει ήδη ξεκινήσει και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Περιφέρειας www.attica-forum.gr, όπου φορείς, επιχειρήσεις και πολίτες μπορούν να καταθέτουν τη γνώμη τους, τις ιδέες τους και τις προτάσεις τους.

Με ένα πυκνό και ενδιαφέρον πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει πολυδιάστατη εκπροσώπηση του «επιχειρείν» σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, θα παραστούν και θα μιλήσουν η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Corina Creţu και ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου. Οι εργασίες της Ημερίδας θα ξεκινήσουν στις 9:30 και θα ολοκληρωθούν στις 18:00. Το καλωσόρισμα και τις εισαγωγικές ομιλίες θα ακολουθήσουν τρεις θεματικές ενότητες συζήτησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε τρεις Θεματικούς Άξονες θα διεξαχθούν οι εργασίες

Η πρώτη ενότητα αφορά στα θέματα «Εξωστρέφεια, Χρηματοδότηση, Καινοτομία» και έχει ως κεντρικό ομιλητή τον κ. Δημήτρη Δρόση – Προϊστάμενο Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Αττικής – ο οποίος θα μιλήσει για τη «Σύνδεση ΠΕΠ και Επιχειρηματικότητας».

Το πάνελ θα πλαισιώσουν εκπρόσωποι φορέων επιχειρηματικότητας, όπως ο ΣΕΒ, το ΕΒΕΑ, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η ΕΣΕΕ, το Enterprise Greece καθώς και στελέχη της Περιφέρειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δεύτερη ενότητα έχει ως θέμα την «Έξυπνη Εξειδίκευση και Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα». Το πάνελ των ομιλητών περιλαμβάνει εκπροσώπους θεσμών με κρίσιμη σημασία για την αναβάθμιση της Επιχειρηματικότητας στο πνεύμα της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης. Τέτοιοι θεσμοί είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινoτομίας, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης – Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών αλλά και οι θεσμοί της Γαλάζιας Οικονομίας.

Η τρίτη θεματική ενότητα έχει τίτλο «Στηρίζουμε τη Νεοφυή Επιχειρηματικότητα και τις Καλές Πρακτικές». Ένα ενδιαφέρον σύνολο ομιλητών και εκπροσώπων καλών πρακτικών θα συντονίσει η περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης