Του Κώστα Ιερίδη

Το δεύτερο μεγάλο deal της οικογένειας Δουζόγλου, που διαθέτει σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα στη Βενεζουέλα, αφορά στο ιστορικό ξενοδοχείο «Λητώ» στη Μύκονο το οποίο πωλήθηκε για περίπου 17 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία «Αστέρας 2020», συμφερόντων Δουζόγλου, απέκτησε το ξενοδοχείο και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ, η αγοραπωλησία υπερβαίνει κατά 69% την τιμή εκκίνησης ύψους που ήταν δέκα εκατ. ευρώ και είναι, σημαντικά, μεγαλύτερο συγκριτικά με το ύψος αποτίμησης του ακινήτου.

Σημειώνεται ότι η αποτίμηση του, σύμφωνα με ανεξάρτητους αποτιμητές, ήταν περίπου πέντε εκατ. ευρώ, οπότε το ξενοδοχείο πουλήθηκε στο 340% της αποτίμησης ή 2,4 φορές επάνω.

Η τιμή παρότι είναι ιδιαίτερα υψηλή φαίνεται να δικαιολογείται εκ πρώτης λόγω της τοποθεσίας του ακινήτου που βρίσκεται σε οικισμό της χώρας της Μυκόνου, στον στενό παραλιακό δρόμο του παλιού λιμανιού διαθέτει εμβαδό 3.634 τ.μ. και είναι δυναμικότητας 25 δωματίων και 48 κλινών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφίες από το ξενοδοχείο:

Από τη Βενεζουέλα…οι επενδύσεις

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα της οικογένειας Δουζόγλου που πραγματοποιήθηκε μέσω της εταιρείας Αστέρας 2020. Πέρυσι αγόρασε το Πεντελικόν σε τίμημα που ξεπερνά τα 23 εκατ. ευρώ. Πριν κάνει την εμφάνισή της, μέσω τοποθετήσεων σε ξενοδοχεία, η οικογένεια Δούζογλου ίσως να μην ήταν άγνωστη για τους πιο παρατηρητικούς.

Η οικογένεια του Θεόδωρου Δουζόγλου έλκει καταγωγή από τη Ρουμανία. Πριν από 50 χρόνια τα μέληΧορηγία της οικογένειας η προτομή Φρανσίσκο ντε Μιράντα στην οδό Μιχαλακοπούλου της μετανάστευσαν στη Βενεζουέλα.

Στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην οδό Μιχαλακοπούλου, η προτομή του Φρανσίσκο ντε Μιράντα (1750 -1816), ο οποίος αγωνίστηκε για την ανεξαρτησία της Βενεζουέλας από το ισπανικό στέμμα είναι χορηγία των αδερφών Δουζόγλου, μαζί με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας.

Από τα λίγα που είναι γνωστά για τη χαμηλή αυτή τόνων επιχειρηματική οικογένεια είναι ότι τα μέλη της έλκουν την καταγωγή τους από τη Ρουμανία, ενώ πριν από πέντε περίπου δεκαετίες μετανάστευσαν στη Βενεζουέλα.

Στον διεθνή Τύπο φιλοξενούνται κάποια δημοσιεύματα σχετικά με τις ρίζες και τα ενδιαφέροντα των μελών της οικογένειας Δουζόγλου, υπάρχει όμως ένα πέπλο μυστηρίου ως προς τις δραστηριότητές της εντός Βενεζουέλας – μιας κλειστής αγοράς που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

H Νταϊάνα Κριστίνα ΔουζόγλουΕπίσης, στο Καράκας βρίσκεται η εταιρεία Indian Especieras Company Limited, η οποία σύμφωνα με τις λιγοστές πληροφορίες που δίνονται σε ιστοσελίδες από τη Βενεζουέλα, ιδρύθηκε το 1955 από τον Διογένη Δουζόγλου-Αντωνιάδη με κύριο στόχο την κατασκευή και συσκευασία ειδών όπως σάλτσες και τσάι, καθώς και την αγορά και πώληση των άλλων εγχώριων και εισαγόμενων αγαθών. Πριν από μια δεκαετία, ο «πατριάρχης» της οικογένειας μοίρασε τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων στα παιδιά του.

Ο Διογένης Δουζόγλου-Αντωνιάδης υπήρξε δραστήριο μέλος της ελληνικής κοινότητας, ιδρυτής της Ορθόδοξης Κοινότητας της Βενεζουέλας, ακούραστος σε ό,τι αφορούσε στη διατήρηση του ελληνικού στοιχείου μεταξύ των ομογενών. Η αγορά του «Λητώ» στην Μύκονο φαίνεται να επιβεβαιώνει τις φήμες ότι η οικογένεια σκεφτόταν τον τελευταίο καιρό να διευρύνει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και στην Ελλάδα.

Όσον αφορά στο ξενοδοχείο, ο νέος ιδιοκτήτης εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε εργασίες ανακατασκευής, οι οποίες θα φανούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το Πεντελικόν:

Το ιστορικό ξενοδοχείο στο σφυρί

Πρόκειται για ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων στη Χώρα της Μυκόνου. Το ακίνητο βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στοv στενό παραλιακό δρόμο του Παλιού Λιμανιού. Διαθέτει 25 δωμάτια, πισίνα, εστιατόριο και εξωτερικούς χώρους με θέα στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου.

Ο διαγωνισμός

Oι πληροφορίες που αναρτήθηκαν στο https://www.e-publicrealestate.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης