Τρεις νέες επενδυτικές προτάσεις παρουσιάστηκαν σε 10 επιχειρηματικούς «αγγέλους» του Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων (BANG) του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας σε σχετική συνάντηση.

Οι τρεις επιχειρηματικές προτάσεις ήταν οι εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Ardustech (Βασίλης Σιώρος – Άκης Καπέτας): αφορά στην παραγωγή ελαιολάδου σε στερεή μορφή (πούδρα), χωρίς να αλλάξει η χημική σύσταση του ελαιολάδου αλλά ούτε και τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά. Σκοπός της είναι η ανάπτυξη καινοτόμων συστατικών τροφίμων, φαρμάκων και καλλυντικών, τα οποία προέρχονται από την πλούσια ελληνική αγροτική κληρονομιά (http://www.ardustech.com).

2. Anastazio-Jewellery (Αναστάσιος Κωτσόπουλος): ανερχόμενο brand κοσμημάτων (http://www.anastazio-jewellery.com).

3. Alkman-Medical (Γλυκοφρύδης – Παππάς): επικεντρώνεται στην έρευνα, τον σχεδιασμό, την κατασκευή καινοτόμων θεραπευτικών ιατρικών συσκευών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέλη του δικτύου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επιχειρηματικές προτάσεις, έκαναν ερωτήσεις στις νεοφυείς επιχειρήσεις για την προτεινόμενη τους ιδέα, τη στρατηγική εισόδου στην αγορά, τη βιωσιμότητα των προτεινόμενων προϊόντων/υπηρεσιών κ.ά. Παράλληλα, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πληρότητα των παρουσιάσεων, την ωριμότητα των ομάδων και την καινοτομικότητα των ιδεών.

Οι σχετικοί φάκελοι των ομάδων έχουν αποσταλεί στους «Επιχειρηματικούς Αγγέλους» και αναμένονται οι πρώτες κατ’ ιδίαν συναντήσεις από την επόμενη εβδομάδα. «Τα αποτελέσματα των συναντήσεων δεν θα είναι σε πρώτο χρόνο ανακοινώσιμα, αποτελούν, όμως, το σημαντικότερο βήμα για τη δημιουργία υγιών και βιώσιμων επιχειρήσεων στη χώρα μας» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο επικεφαλής του BANG και αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ Παύλος Θωμόγλου δήλωσε: «Καλωσορίζουμε το νέο μας όνομα – BANG – που εκφράζει και τη νέα μας πορεία για το 2018 στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων της χώρας. Αναπτύσσουμε το δίκτυό μας στην Αθήνα και την υπόλοιπη χώρα, καταγράφουμε την επενδυτική στρατηγική των “Αγγέλων” μας και διευρύνουμε τις συνεργασίες μας με τις θερμοκοιτίδες, τους επιταχυντές και τους άλλους φορείς του οικοσυστήματος τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό για να μπορέσουμε εν τέλει να επιτελέσουμε τον στόχο μας. Να στηρίξουμε, δηλαδή, τους νέους επιχειρηματίες στα πρώτα βήματά τους, με χρηματοδότηση, δικτύωση και ενεργητικό mentoring».

Ο επιστημονικός διευθυντής του δικτύου, καθηγητής Θεοδόσιος Παλάσκας, παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις εσωτερικής οργάνωσης και εξωστρέφειας του BANG που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2017. Ο κ. Παλάσκας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις πρωτοβουλίες προώθησης του θεσμού των «Επιχειρηματικών Αγγέλων» στην Ελλάδα με δράσεις θεσμικής κατοχύρωσής του, ανάπτυξης συνεργειών και συνεργασιών και το άνοιγμά του BANG στην υπόλοιπη Ελλάδα, με τη δημιουργία και λειτουργία κέντρων Επιχειρηματικών Αγγέλων σε επιλεγμένους νομούς αρχικά και στο εξωτερικό.

Το BANG του ΕΒΕΑ (www.businessangelsgreece.gr)

Το BANG (Business Angels Network Greece – EBEA) δημιουργήθηκε το 2014 για να καλύψει ένα σημαντικό κενό στη χρηματοδότηση και υποστήριξη των νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Ο ρόλος του είναι να φέρει σε επαφή τους «Επιχειρηματικούς Αγγέλους» – μέλη του με τις επιχειρήσεις, οι οποίες υποβάλλουν επενδυτικές προτάσεις προς χρηματοδότηση με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Τα μέλη μοιράζονται την εμπειρία τους και επεκτείνοντας τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες των επιχειρήσεων συνεισφέρουν στην ανάπτυξη και την απασχόληση. Το ύψος της χρηματοδότησης μπορεί να κινείται από λίγες δεκάδες χιλιάδες ευρώ έως τα 2 εκατ. ευρώ ανά επιχείρηση, ποσά τα οποία τα VCs και οι τράπεζες δεν καλύπτουν όταν πρόκειται για νεοφυείς εταιρείες ή επιχειρήσεις στο αρχικό στάδιο λειτουργίας τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης