Μεγάλη αισιοδοξία έφερε στους επιχειρηματίες και στους φορείς του τουρισμού η πρώτη προσέγγιση τούρκων επισκεπτών μετά την χορήγηση Visa Express.  Οι περισσότεροι από αυτούς έρχονται από την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη αλλά και από άλλες παράλιες μεγάλες τουρκικές πόλεις για να κάνουν τις διακοπές τους, τις ημέρες της γιορτής των μουσουλμάνων Σεκέρ Μπαϊράμ, από 6-14 Απριλίου. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν τουριστικοί πράκτορες από την Τουρκία που συνόδευσαν τους πρώτους επισκέπτες, το ενδιαφέρον για να επισκεφθούν τα νησιά του Αιγαίου είναι μεγάλο.

Το σύστημα της γρήγορης έκδοσης βίζας τυπικά ξεκίνησε να λειτουργεί από την 1η Απριλίου. Η διαδικασία γρήγορης έκδοσης βίζα είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία των νησιών, καθώς λόγω της αύξησης της επισκεψιμότητας από την Τουρκία , υπάρχει κορεσμός αιτημάτων στα Προξενεία, που δεν δέχονται άλλα ραντεβού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε, ότι από το 2012 μέχρι το 2019 και τους μήνες Ιούνιο- Σεπτέμβριο, εφαρμοζόταν το εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιλοτικό πρόγραμμα ταχείας έκδοσης βίζας (Visa Schengen) βραχείας διαμονής 15 ημερών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και συγκεκριμένα στα Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Ρόδος, Σύμη και Καστελόριζο.

Πλέον, καθιερώνεται η δυνατότητα έκδοσης βίζας στα νησιά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, 7ήμερης διάρκειας, ενώ προστίθενται και τα νησιά Λήμνος, Κάλυμνος και Λέρος. Η εφαρμογή του προγράμματος θα ξεκινά πλέον ξεχωριστά σε κάθε νησί που είναι έτοιμο το σύστημα για να υποδεχτεί τους επισκέπτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης