Δύο ελληνικές εταιρείες και τρεις πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας βρίσκονται μεταξύ των 100 καλύτερων της Ευρώπης.

Οι πολυεθνικές Mars Group (Mars Hellas και Royal Canin Hellas), Microsoft, AbbVie Pharmaceuticals, οι οποίες δραστηριοποιούνται και στη χώρα μας, και οι ελληνικές Διαμαντής Μασούτης ΑΕ (αλυσίδα σούπερ μάρκετ) και Data Communication (παροχή ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής) είναι οι πέντε εταιρείες της ελληνικής αγοράς οι οποίες διακρίνονται και βραβεύονται μεταξύ των 100 καλύτερων της Ευρώπης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η λίστα των 100 καλύτερων εταιρειών, των οποίων η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιουνίου στο Δουβλίνο, κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου στο «The Royal Dublin Society», περιλαμβάνει 25 πολυεθνικές επιχειρήσεις, 25 μεγάλες με πάνω από 500 εργαζομένους και 50 μικρομεσαίες με 50 έως 500 εργαζομένους.

Την πρωτιά στις πολυεθνικές της Ευρώπης για το 2016 κατέκτησε η Mars, στις μεγάλες εταιρείες η γαλλική Davidson (συμβουλευτική εταιρεία σε θέματα τεχνολογίας) και στις μικρού και μεσαίου μεγέθους η φινλανδική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού Vincit.

Στην εφετινή ευρωπαϊκή έρευνα συμμετείχαν 2.250 εταιρείες από 19 χώρες, οι οποίες συνολικά απασχολούν περισσότερους από 2,6 εκατ. εργαζομένους. Οι κορυφαίοι κλάδοι, αυτοί δηλαδή στους οποίους ανήκουν οι περισσότερες εταιρείες της λίστας, είναι οι εξής: Πληροφορική, Επαγγελματικές Υπηρεσίες, Οικονομικές Υπηρεσίες και Ασφάλειες, Βιομηχανία και Παραγωγή Προϊόντων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ