Η MYTILINEOS ΑΕ  ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2020. Ο κύκλος εργασιών και το EBITDA ανήλθαν σε €927 εκ. και €145 εκ. αντίστοιχα για το Α’ Εξάμηνο του 2020, παρουσιάζοντας ελάχιστη μείωση συγκριτικά με τις περισσότερες εταιρείες μεταλλουργίας και ενέργειας παγκοσμίως που είχαν να ανταπεξέλθουν στη ξαφνική μεγάλη πτώση των τιμών των μετάλλων και πετρελαίου/φυσικού αερίου.

– Τα καθαρά κέρδη μετά από δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε €69 εκ., διατηρώντας ψηλά (κοντά στο 1) το δείκτη των κερδών ανά μετοχή σε ετήσια βάση (annualized EPS).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Η συνολική ρευστότητα ανέρχεται σε πάνω από €1,3 δισ. με το δείκτη Μόχλευσης (Καθαρός Δανεισμός / EBITDA) να παραμένει σημαντικά κάτω από το 2 και συγκεκριμένα στο 1,69, παρόλο το εκτιμώμενο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Σχολιάζοντας τα Οικονομικά Αποτελέσματα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ευάγγελος Μυτιληναίος ανέφερε:

«Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που επέφερε η πανδημία του Covid-19 έχουν προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα κι ένα ρευστό περιβάλλον σε όλο τον πλανήτη, επηρεάζοντας σχεδόν κάθε κλάδο της παγκόσμιας οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας, η MYTILINEOS στηριζόμενη στα δομικά, στρατηγικά της πλεονεκτήματα, κατορθώνει όχι απλώς να απορροφήσει αποτελεσματικά τους κραδασμούς αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη και καλύτερες επιδόσεις στο μέλλον.

Τα δομικά αυτά πλεονεκτήματα είναι ουσιαστικά οι συνέργειες μεταξύ των επιχειρηματικών τομέων της Εταιρείας, η συνεχής και επιτυχημένη προσπάθεια ελέγχου και μείωσης του κόστους, η διατήρηση σημαντικής ρευστότητας και η έγκαιρη λήψη μέτρων διαχείρισης της πανδημίας και των επιπτώσεων της.

Έχουμε την ισχυρή πεποίθηση ότι η χώρα, έχοντας καταφέρει να διαχειριστεί αποτελεσματικά το πρώτο κύμα της πανδημίας, θα ανταποκριθεί συνολικά στην πρόκληση και θα ξεπεράσει και αυτό το σκόπελο. Σε αυτή την κατεύθυνση εργάζεται η MYTILINEOS, συνεχίζοντας το επενδυτικό της πλάνο, που έχει ως πυρήνα τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την κλιματική ουδετερότητα και την αναγέννηση της ελληνικής βιομηχανίας που είναι οι πυλώνες της εθνικής προσπάθειας για ανάκαμψη.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».

Η παγκόσμια οικονομία έχει επιβραδυνθεί σημαντικά εξαιτίας της πανδημίας και της παρατεταμένης αβεβαιότητας. Ωστόσο, οι οικονομίες και οι επιχειρήσεις που έλαβαν έγκαιρα μέτρα αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης δείχνοντας προσαρμοστικότητα και ευελιξία στα νέα δεδομένα, έχουν τη δυνατότητα όχι απλώς να επιβιώσουν, αλλά να δημιουργήσουν ευκαιρίες για καλύτερες επιδόσεις στο μέλλον, καθώς μαζί με τις κεντρικές πολιτικές αποτελούν παράγοντες που θα επιτρέψουν την ανάκαμψη.

Η MYTILINEOS έγκαιρα και δυναμικά, έλαβε πολύ αυστηρά μέτρα προκειμένου να προστατεύσει τους εργαζόμενους και να διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων της, συμβάλλοντας έτσι στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και τη συνεχή τροφοδοσία της αλυσίδας, εισφέροντας τα μέγιστα στις Ελληνικές εξαγωγές.

Ειδικότερα:

Η οικονομική επίδοση της Εταιρείας στο Α’ Εξάμηνο του 2020, σε σύγκριση με το τελευταίο Εξάμηνο του προηγούμενου έτους, πιστοποιεί την ικανότητα της Εταιρείας να απορροφά την πίεση που επιφέρει το αδύναμο οικονομικό περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, τα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) σημείωσαν αύξηση 5,2%, από €137,9εκ. το Β’ Εξάμηνο του 2019 σε €145,1εκ. το Α’ Εξάμηνο του 2020, ενώ τα καθαρά κέρδη σημείωσαν αύξηση 9,5%, από €63,3 εκ. το Β’ Εξάμηνο του 2019 σε €69,3 εκ. το Α’ Εξάμηνο του 2020).

Η MYTILINEOS ΑΕ (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA) ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2020. Στις 17:15 μ.μ. ώρα Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη, όπου η διοίκηση θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα. Πληροφορίες για την τηλεδιάσκεψη αναφέρονται στην ιστοσελίδα της Εταιρείας: www.mytilineos.gr .

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης