Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas ανακοίνωσε απογοητευτικές πωλήσεις β΄ τριμήνου, αλλά αναμένει ανάκαμψη στο β΄ εξάμηνο μετά από την πτώση στην Ευρώπη και την ανάκαμψη της Reebok.

Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί 2,3%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πωλήσεις β΄ τριμήνου αυξήθηκαν 4% στα 5,51 δισ. ευρώ σε προσαρμοσμένη βάση, οριακά χαμηλότερα των 5,54 δισ. ευρώ καθώς η εταιρεία εμφάνισε πτώση στην κατηγορία των προϊόντων ποδοσφαίρου, ένα χρόνο πριν από το Μουντιάλ.

Η Adidas είχε ήδη προειδοποιήσει τον Μάιο ότι ζητήματα εφοδιασμού θα έπλητταν την αύξηση των πωλήσεων στο α΄ εξάμηνο, επικαλούμενη συγκεκριμένα προβλήματα να ανταποκριθεί στη ζήτηση από τη Βόρεια Αμερική.

Οι πωλήσεις της στο τρίμηνο ήταν σχεδόν αμετάβλητες στην Ευρώπη, μετά από την πτώση 3% στο α΄ τρίμηνο, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από την γραμμή Originals.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προβλέπει ότι οι πωλήσεις στο β΄ μισό θα αυξηθούν, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης που κάνουν λόγο για αύξηση πωλήσεων κατά 5%-8% και καθαρά κέρδη από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες μεταξύ 1,88-1,95 δισ. ευρώ.

Τα κέρδη τριμήνου από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες αυξήθηκαν 10% στα 462 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις της Reebok αυξήθηκαν 3%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης