Η μεγαλύτερη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar Land Rover, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 7% και διαμορφώθηκαν στο επίπεδο-ρεκόρ των 621.109 οχημάτων.

Προειδοποίησε ωστόσο ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες στην εγχώρια αγορά λόγω της υποχώρησης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και της προγραμματισμένης αύξησης του φόρου diesel σε νέα αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από την εξαγορά της από την ινδική Tata Group το 2008, η εταιρεία έχει επιδοθεί σε ένα μεγάλο σχέδιο αναδιάρθρωσης για την ανανέωση και επέκταση της γραμμής των μοντέλων της και για να αυξήσει τον όγκο στα περίπου 1 εκατ. μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι η ανάπτυξη στην Κίνα, την μεγαλύτερή της αγορά, και στις ΗΠΑ, βοήθησε ώστε να αντισταθμιστούν οι δύσκολες συνθήκες στη Βρετανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

«Για άλλη μία φορά έχουμε καταγράψει αύξηση των πωλήσεων σε ετήσια βάση εξαιτίας της νέας γκάμας προϊόντων και νέων μοντέλων όπως το E-PACE και το Vellar, καθώς και τα ειδικά για την Κίνα μοντέλα, όπως το XFL», αναφέρει ο διευθυντής των πωλήσεων του ομίλου, Andy Goss.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η εταιρεία αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις σε αγορές όπως του Ηνωμένου Βασιλείου, «όπου η καταναλωτική εμπιστοσύνη και οι φόροι στο diesel μας έχουν πλήξει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης